cookie-og-privatlivspolitik

Debat

Højt sygefravær blandt pædagoger

I region Sjælland er der desværre et højt sygefravær blandt pædagogerne som grundlæggende presser et i forvejen presset arbejdsmiljø.
14. juli 2019 kl. 20:07 Af John Wennerwald

En undersøgelse fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) for 2018 viser, at pædagogerne i region Sjælland i gennemsnit har 13,4 årlige sygedage. De 13,4 årlige sygedage er desuden hvad det gennemsnitlige sygefravær er på landsplan.

Børn udvikles i trygge relationer, hvorfor det faste personale er vigtigt – særligt i vuggestuerne. Sygefravær blandt det faste personale gør indtryk på børnene, når de skal forholde sig til nye vikarer som måske også forandrer de faste rutiner. Hvis børnene oplever mange forandringer, kan børnene trække sig ind i sig selv og derved undgå at danne nye relationer.

Alle får gavn af, at daginstitutionerne udvikler børnene med god trivsel, udvikling og læring. En af elementerne i gode daginstitutioner er færre sygedage. Derudover skal balancen mellem ressourcer og opgaver også generelt hænge sammen.

Over de kommende år vil den nye regering arbejde på, at sikre flere pædagoger til daginstitutionsområdet, som med sikkerhed vil reducere arbejdspresset og bidrage til færre sygedage.

John Wennerwald

Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Mosevænget 28

2680 Solrød Strand
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53