cookie-og-privatlivspolitik
Direktøren for Radio Loud, Simon Andersen, lukker nu stationens redaktion i Svendborg. (Arkivfoto).
Direktøren for Radio Loud, Simon Andersen, lukker nu stationens redaktion i Svendborg. (Arkivfoto).
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Erhverv

Radio Loud lukker redaktion i Svendborg

Radio Loud vil i fremtiden have journalister i landets fire største byer for at leve op til sendetilladelsen.
12. oktober 2021 kl. 16:30 Af Ritzau

Radio Loud, der for nylig måtte lægge ryg til hård kritik fra Radio- og tv-nævnet, lukker sin redaktion i Svendborg. Det bekræfter radiostationens direktør, Simon Andersen, overfor Fyns Amts Avis.

- Vi lukker ned, og beslutningen er taget hen over de seneste dage. Vi har ikke kunnet se andre muligheder, siger radiodirektøren, der afløste Ann Lykke Davidsen 1. september, til avisen.

Ifølge Fyns Amts Avis' oplysninger blev de ni medarbejdere tirsdag kaldt til møde, og her fik de besked på, at redaktionen i Svendborg lukker.

Det er en afgørelse fra Radio- og tv-nævnet, der har ført til beslutningen, oplyser Simon Andersen.

I Radio- og tv-nævnets kritik fremgik det blandt andet, at radiostationen ikke levede op til forpligtelsen om at have journalister i fire byer. Hidtil har stationen kun været til stede i København og Svendborg.

Annonce

Lukningen af redaktionen i Svendborg skal være med til at løse den udfordring, forklarer Simon Andersen.

- Vi vil prøve at koncentrere os om de større byer ved at have to journalister i Odense, to i Aalborg og to i Aarhus, siger han og tilføjer, at planen er at have en enkelt journalistisk medarbejder i for eksempel Thy og en i Sydjylland.

Simon Andersen oplyser til Fyns Amts Avis, at ingen er afskediget. Men at en enkelt af de ansatte i Svendborg har fået tilbudt en stilling i København og har takket nej og derfor fratræder.

Kendelsen fra Radio- og tv-nævnet kom tirsdag 5. oktober, og nævnet gav ved samme lejlighed Radio Loud en frist på 14 dage til at redegøre for, hvad kanalen vil gøre for at rette op - samt fire måneder til at føre planen ud i livet.

- Så vi lukker i Svendborg senest 1. februar (2022, red.), men vil forsøge at gøre det hurtigst muligt, siger Simon Andersen.

Annonce

Det er Kulturradio Danmark A/S, der ejer kanalen. I selskabets ejerkreds er Berlingske Media og Radio Diablo med hver 40 procent, mens de resterende 20 procent af aktierne er ejet af en række lokalradioer.

Kanalen får 65 millioner statskroner om året.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE