cookie-og-privatlivspolitik
Foto©Jan Knudsen   2021-02-09   Stor politi aktion mod ulovligt arbejde ved byggeri af femernforbindelsen

12

Billeder


Foto: Jan Knudsen

Femern

BAT langer ud efter Fehmarn Belt Contractors

BILLEDSERIE: Den faglig samarbejdsorganisation mener tirsdagens anholdelser ved Rødbyhavn må få alarmklokker til at ringe hos bygherre og minister.
09. marts 2021 kl. 14:06 Af Margit Olsen

Tirsdagens anholdelser af 28 illegale arbejdstagere på Femern Forbindelsen, må få alle alarmklokker til at ringe hos Bygherren Femern A/S og dens ejer, den danske stat, ved Transportminister Benny Engelbrecht, mener Bygge- Anlægs- og Trækartellet.

- At der overhovedet kan forefindes illegal arbejdskraft på projektet, peger på et behov for skærpet kontrol af konsortierne og deres brug af underentreprenører, som medbringer medarbejdere fra hele verden, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

- Vi forventer, at ministeren og Femern A/S gør det helt klart for FBC - Fehmarn Belt Contractors, som har hyret den russiske underentreprenør og de illegale arbejdstagere, at lignende tilfælde vil få tungtvejende konsekvenser for det videre samarbejde, skriver BAT

Ifølge BAT har organisationen flere gange advaret om, at hverken arbejdsklausuler eller kontrolforanstaltningerne på Femernforbindelsen er stærke og effektive nok.

- Vi ser allerede påbud og strakspåbud fra Arbejdstilsynet i hobetal på byggeriet. Desuden har vi også en stor mængde sager om overenskomstbrud.

Annonce

Det er simpelthen ikke godt nok, at vi så tidligt i byggeprocessen ser så mange alvorlige lovovertrædelser og aftalebrud, mener BAT.

Organisationen tilbyder at stå til rådighed for både ministeren og Femern A/S med deres erfaringer med disse ganske alvorlige problemer og deres løsning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE