cookie-og-privatlivspolitik
Ny tysk lovgivning kan fremme kan sætte skub i byggeriet af fast forbindelse.
Foto: Grafik Femern A/S

Femern

Femern Bælt med i lov om en hurtigere planlægning

Ny tysk planlægningslov vil kunne få betydning for Femern Bælt-forbindelsen
17. oktober 2018 kl. 07:50 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Den kommende Femern Bælt-forbindelse er på vej til at blive en konkret del af et tysk lovforslag, der skal sætte mere fart på den tyske planlægning af store infrastrukturprojekter.

Ikke mindst under forberedelserne til den faste forbindelse mellem Fehmarn og Lolland har tyske politikere kunnet observere, at tysk planlægning trækker ud. Efter indgåelsen af den fælles statstraktat om projektet i 2008 er den danske anlægslov for længst faldet på plads, mens den formelle tyske godkendelse først ventes til december. Og den vil yderligere kunne indklages for den tyske forfatningsdomstol, hvis endelige afgørelse ventes at tage endnu to år.

Det er delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, bestående af FDP, CDU og De Grønne, der har taget initiativ til at få Femern Bælt-projektet med i den lov, der skal øge planlægningshastigheden. Foreløbig har lovforslaget været til førstebehandling i Forbundsdagen uden Femern Bælt nævnt, men efterfølgende har Slesvig-Holsten fået ændringsforslaget gennem Forbundsrådet.

En af modstanderne af Femern Bælt-projektet, forbundsdagsmedlem Bettina Hagedorn (SPD), mener, delstatsregeringen i Kiel med sit ændringsforslag er faldet i ryggen på modstanderne af den faste forbindelse. Med en dansk bygherre ville projektet slet ikke være omfattet af den nye lov - med mindre ændringen kommer med.

Bettina Hagedorn mener, at med optagelsen af projektet i den nye lov vil den ventede godkendelse i december nærmest kunne få en omgående retsvirkning, fordi processen ikke vil skulle afprøves så grundigt. I den forbindelse klandrer hun ikke mindst De Grønne i delstatsregeringen,KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce