cookie-og-privatlivspolitik
- Det er virkelig bare sindssygt at høre folk, som man ser op til, fortolke ens sange. Prøv at forestille dig at have været fan af Simon Kvamm for eksempel i hele dit liv og så lige pludselig en dag sidde rundt om et bord, og så spiller han din sang. Det er for sindssygt!, lyder det fra Malte Ebert.

3

Billeder

- Det er virkelig bare sindssygt at høre folk, som man ser op til, fortolke ens sange. Prøv at forestille dig at have været fan af Simon Kvamm for eksempel i hele dit liv og så lige pludselig en dag sidde rundt om et bord, og så spiller han din sang. Det er for sindssygt!, lyder det fra Malte Ebert.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Gossip

Toppen af poppen-stjerne fortæller om triumfer og trusler

Musikeren Malte Ebert smadrede streamingtjenesterne som fænomenet Gulddreng. Men det var ikke alle, som klappede i hænderne over den ekstravagante persona.
17. oktober 2021 kl. 10:00 Af Ritzau

Søndag slutter årets udgave af "Toppen af poppen", og det er popstjernen Malte Ebert, som sidder for bordenden i sæsonens allersidste afsnit.

Omkring ham sidder Simon Kvamm, Mathilde Falch, Hjalmer, Maria Bramsen, Alex Vargas og Katinka.

- Der er meget tv, hvor det handler om en musiker, som skal i militæret, eller en politiker, der skal danse, eller et eller andet.

- Jeg synes, det er fedt med et underholdningsprogram, som tager musikken alvorligt, lyder det fra Malte Ebert.

Det er fem år siden, at Malte Ebert satte direkte kurs mod stjernerne og strøg ind på hitlisterne som sit alter ego Gulddreng, der i sin tid blev skabt i samarbejde med hans pladeselskab.

Annonce

En oliesheik, som havde fået kreeret en skjorte i 16 karat guld, var den visuelle inspirationskilde til Gulddreng, men vokalen kunne der ikke manipuleres med.

Det var nemlig Malte Eberts.

Gulddrengs første single, "Model", blev et øjeblikkeligt nummer et-hit, og siden fulgte sangen "Se mig nu", som satte musikbranchen i kog.

I sangen synger Gulddreng om TopGunn, Emil Stabil, Kidd, Nicklas Bendtner, Julie Zangenberg, Kesi, Christopher, Medina, Remee og Blak.

Malte Ebert havde fået velsignelse fra de fleste, men dog med undtagelse af en artist. Vedkommende var så rasende, at Gulddreng blev truet med tæsk, og Malte Ebert fik en livvagt med sig og måtte eskorteres væk ved en prisuddeling, da situationen eskalerede.

Annonce

Det er blandt andet nogle af de episoder, som Malte Ebert fortæller om i søndagens udgave af "Toppen af poppen".

- Jeg har med vilje ikke tænkt alt for meget over, hvordan jeg gerne vil fremstå i selve programmet. Jeg har bare ladet mig rive med og været ærlig. Når folk har spurgt om noget, har de fået et svar, siger Malte Ebert og fortsætter:

- Når det er ens venner, man fortæller sin historie til, er det klart, at så bliver det mere ærligt og mere åbent. Man kan ikke rigtigt være kalkuleret, når man er så mange dage foran et kamera, så bliver du nødt til at være dig selv.

Og det er lige netop, hvad Malte Ebert er. I 2018 droppede han Gulddreng og afsluttede kapitlet med en stor afskedskoncert i et proppet Royal Arena i København og har derfra stået på scenen som sig selv.

I 2018 udgav Malte Ebert sin debutsingle, "Rather Be", i eget navn.

Annonce

Når det søndag aften er Malte Eberts tur til at være i centrum, kaster de øvrige deltagere sig både over Gulddrengs og Malte Eberts musikalske repertoire.

- Der er simpelthen så mange gode øjeblikke. Det har virkelig både været rørende og sjovt. Det har været en enormt stor ære, og det er virkelig nogle dygtige folk, som er med i år. At være iblandt dem er helt klart en stor cadeau, så det er jeg rigtig glad for, lyder det fra Malte Ebert.

Sidste afsnit af "Toppen af poppen" sendes på TV 2 søndag klokken 20.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE