cookie-og-privatlivspolitik
13 unge arbejder i øjeblikket hos PriceRunner, hvor der er et meget stort ønske om at lade unge udfylde opgaver, som de fastansatte ikke har tid til.

3

Billeder

13 unge arbejder i øjeblikket hos PriceRunner, hvor der er et meget stort ønske om at lade unge udfylde opgaver, som de fastansatte ikke har tid til.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Arbejdsløshed hos unge er historisk lav

På et år er arbejdsløsheden blandt unge under 24 år faldet med 30 procent i Guldborgsund Kommune.
13. oktober 2019 kl. 08:00 Af Maria Juel Glasius

Annonce

GULDBORGSUND Arbejdsløsheden blandt 18-24-årige i Guldborgsund Kommune er på et historisk lavt niveau. Således var der i august kun 78 arbejdsløse i aldersgruppen, mens der seks år tidligere var 181 arbejdsløse. Arbejdsløsheden blandt de unge er dermed mere end halveret fra 2013 til 2019.

- Det er altid positivt med en lav arbejdsløshed. Det er dog ekstra positivt, at arbejdsløsheden er lav for de unge, for vi ved, at unge i job har større sandsynlighed for også at være i job om 10, 20 og 30 år, når man sammenligner med arbejdsløse unge. Det er selvfølgelig positivt for samfundet og kommunen, men allervigtigst er det positivt for de enkelte unge og deres fremtidige livsperspektiv, siger Ole K. Larsen, der er formand for Guldborgsund Kommunes beskæftigelsesudvalg.

Indenfor det seneste år er arbejdsløsheden blandt unge mellem 18 og 24 år faldet med 30 procent i Guldborgsund Kommune. Som følge heraf er det nu kun 2,4 procent af de 18-24-årige, der er arbejdsløse.

- Den lave arbejdsløshed blandt de 18-24-årige hænger uden tvivl sammen med, at den lokale beskæftigelse er steget indenfor det seneste år. Men jeg er også overbevist om, at Guldborgsund Kommunes store fokus på at få flere unge i uddannelse og job har været med til at reducere arbejdsløsheden blandt de unge. I Guldborgsund Kommune har vi blandt andet haft stor fokus på at styrke de unges overgang fra grundskole til ungdomsuddannelse, og fra uddannelse til job, forklarer Ole K. Larsen.


Stigende beskæftigelse

Blandt de tiltag, som har været med til at reducere arbejdsløsheden blandt unge, er dels uddannelsesforløb målrettet job med etableringen af den nye Storstrømsbro. Dels aktiveringstilbud i nyttejob til personer, der netop er blevet arbejdsløse.

Formålet med nyttejob er, at arbejdsløse arbejder for deres ydelse ved at udføre en samfundsnyttig opgave, så de ikke havner på passiv offentlig ydelse.

- I den nuværende situation, hvor beskæftigelsen forventes at stige yderligere i løbet af de kommende år, er det afgørende, at vi udnytter arbejdskraftreserven fuldt ud og mindsker risikoen for, at de lokale virksomheder ikke kan rekruttere den ønskede arbejdskraft. De unge arbejdsløse skal derfor fortsat opkvalificeres og motiveres til at søge job indenfor brancher og fag med gode jobmuligheder, siger Ole K. Larsen.

Hos virksomheden PriceRunner har man omkring 13 unge i alderen 18-25 år ansat, og Dennis Kaas-Larsen, der er Operation Coordinator, forventer, at det tal vil stige på sigt.

- Vi vil gerne være med til at tilbyde arbejde til unge, fordi vi som lokal virksomhed har et ansvar for at skabe arbejdspladser til unge, der skal i gang på arbejdsmarkedet. Nogle af vores ansatte studerer ved siden af, mens andre er ansat på enten deltid eller fuldtid. Mange af arbejdsopgaverne lå oprindeligt hos andre medarbejdere, men firmaet vokser hele tiden, og vi har sjældent tid til det. Derfor fik vores direktør Martin Andersen den idé, at vi i stedet skulle ansætte nogle unge medarbejdere til det. Så det gjorde vi, og siden da er antallet bare vokset hele tiden, siger han.

De unge er blevet ansat hen over en periode på tre år på PriceRunners kontor i Nykøbing. Først var der fire eller fem unge medarbejdere. I næste uge ansætter virksomheden en ung medarbejder nummer 14.

- Til at begynde med sørgede de for, at butikkernes produkter kom online på PriceRunner, men opgaverne er sidenhen blevet mere omfattende. I dag arbejder de også med at oversætte søgefiltre på vores onlinetjeneste fra engelsk til dansk, og andre rydder op i kategorierne, hvis nogle produkter ligger forkert.

Det nyeste tiltag er et team bestående af tre medarbejdere, der udelukkende arbejder med at finde rabatkoder til vores prissammenligningstjenester i Danmark, Sverige og England.

Da arbejdsløsheden er højere blandt 25-29-årige end blandt 18-24 årige, har kommunen lige nu et stort fokus på at reducere arbejdsløsheden for denne gruppe, siger Ole K. Larsen.

- Derfor har Jobcentret inviteret arbejdsløshedskasserne til et samarbejde om denne gruppe af unge, så de 25-29-årige også kan få god gavn af den positive udvikling på arbejdsmarkedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce