cookie-og-privatlivspolitik
Flere af de børn og unge, der blev krænket på nettet, kendte gerningsmanden fra sin tjans som ungdomstræner i fodboldklubber.
Arkivfoto
Foto: Free/Colorbox

Guldborgsund

Fodboldbaner i fare

Den manglende nedbør kan blive et problem for de tørre boldbaner.
11. juli 2019 kl. 06:30 Af Martin S Poulsen

Annonce

De seneste uger er der faldet godt med regn på det meste af Sjælland, men Lolland-Falster har ikke fået del i de store regnmængder. DMI's tørkeindeks viser overhængende fare for tørke i landsdelen. Det bekymrer Kurt B. Nielsen fra Entreprenørvirksomheden i Guldborgsund Kommune.

- For 14 dage siden så det nogenlunde ud på banerne. De fleste var stadig grønne, men med enkelte baner, der var ved at blive gule. Det er kun blevet værre, siger Kurt B. Nielsen, der fører tilsyn med de 64 kommunale fodboldbaner.

Sidste sommers udbredte tørke var overordentligt hård ved fodboldbanerne. Langt de fleste blev efter flere uger med høj, bagende sol og sparsom regn forvandlet til stenhårde jordbaner, hvor græsset var svedet af. Kurt B. Nielsen frygter, at det samme kommer til at ske i år.

- Det er ikke så slemt som sidste år, men vi er godt på vej. Hvis vi ikke får regn de næste uger, så står vi i samme situation. Selv om vejret lige nu ikke er så varmt som sidste sommer, så betyder den manglende regn, at banerne tørrer ud, siger Kurt B. Nielsen.

Han håber på regn, men ikke hvilken som helst slags regn.

- Det bedste ville være, hvis der kom en håndfuld nætter med 8 til 10 millimeter natteregn. Så kan vandet nå at synke ned. Hvis der kommer hurtigt overståede skybrud midt på dagen, så når vandet ikke at synke ned i jorden, forklarer han.

Fodboldbanerne rundt om i kommunen er flittigt benyttet, men om sommeren får de en pause. Men det betyder ikke, at det er lige meget, hvordan banerne har det i sommerferien.

- Det er den eneste tid på året, hvor vi har mulighed for at udbedre skader på banerne, hvis vi ikke skal lukke dem i en periode. Det er her om sommeren, at vi har mulighed for at så nyt græs. Men græsfrøene tørrer ud, når der ikke kommer regn, siger Kurt B. Nielsen.

Fodboldbanerne var ellers lige ved at komme sig efter tørken sidste år. Men en regnfattig april og en sommer, der indtil videre ikke har budt på mange millimeter regn, gør fodboldbanerne sårbare.

- Det kommer til at gå ud over den lokale fodbold. Vi risikerer, at mange hold simpelthen ikke kan komme til at træne til efteråret, fordi banerne bliver nødt til at blive udbedret til den tid. Der bliver kunstvandet på enkelte baner, men de kan langt fra dække behovet, siger Kurt B. Nielsen.

Vejrudsigten giver ham grund til en lille optimisme. Senere på ugen falder der nogle få millimeter regn ifølge DMI's prognose.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce