cookie-og-privatlivspolitik
Nysteds store middelalderfestival trak også i sommer mange gæster til. Nu venter der en pause, hvor kræfterne skal samles til nye middelalderfestivaler.
Nysteds store middelalderfestival trak også i sommer mange gæster til. Nu venter der en pause, hvor kræfterne skal samles til nye middelalderfestivaler.
Foto: Claus Hansen

Guldborgsund

Ingen middelalderfestival i 2019

Der er brug for en pause til at gentænke konceptet, lyder det fra folkene bag Nysted Middelalderfestival.
01. december 2018 kl. 08:00 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

NYSTED En pause til at samle kræfter i. Og ikke en tanke lige nu, som skal handle om at arrangere en middelalderfestival.

Det er den klare udmelding fra formand Henrik Nylander Nielsen oven på Foreningen Nysted Middelalderfestivals ordinære generalforsamling torsdag i denne uge.

- Det besluttedes enstemmigt at følge bestyrelsens enige indstilling om, at der ikke afvikles middelalderfestival i 2019, da der er brug for en pause til at gentænke konceptet. Herunder set i forhold til den økonomiske ramme og den fysiske placering, lyder det således i en pressemeddelelse oven på generalforsamlingen for den forening, der denne sommer fejrede et 10-års jubilæum.


Et mindre fald i gæster

Formand Henrik Nylander Nielsen uddyber gerne over for Folketidende, hvad der yderligere ligger bag meldingen om en pause til festivalen.

- Det er et kæmpe stykke arbejde at arrangere sådan en festival, og mange af os har efterhånden gjort det i mange år. Vi oplevede så et mindre fald denne sommer i forhold til det sædvanlige antal gæster, men det er ikke derfor, vi nu tager en pause. Den tanke var allerede opstået inden dette års festival, uddyber formanden.

Personligt regner Henrik Nylander Nielsen med, at det frivillige arbejde bag en festivalafvikling for hans vedkommende ligger et sted mellem 300 og 400 timer på årsbasis. Arbejdet med at booke og planlægge starter allerede i november - men altså ikke i år. Her fik festivalen i anledning af jubilæet ekstra 40.000 i kommunal støtte og nåede dermed op på 90.000 kroner i støtte. En eventuel ny placering til festivalen er i øvrigt endnu ikke fastlagt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce