cookie-og-privatlivspolitik
Dronning Margrethe er lørdag gået om bord på kongeskibet. (Arkivfoto).
Dronning Margrethe er lørdag gået om bord på kongeskibet. (Arkivfoto).
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Indland

Kongeskibet har løst problemer og sejler med dronningen

"Dannebrog" sejler lørdag til Aalborg med dronningen, efter at skibet har fået gang i motoren igen.
24. juli 2021 kl. 11:02 Af Ritzau

Dronning Margrethe er lørdag gået om bord på kongeskibet "Dannebrog", hvor hun har sommerresidens, efter at skibets motor er blevet repareret.

Det fortæller chefen for kongeskibet, kommandørkaptajn Peter Schinkel Stamp.

Skibet, der i øjeblikket befinder sig i København, sejler søndag til Aalborg, hvortil det ankommer mandag. Dronningen, der gik om bord lørdag klokken 11, vil tage ophold i Trend, og skibet vender tilbage til København med dronningen 3. august.

Det mere end 90 år gamle skib har haft et dobbelt motorstop. Det er uvist, hvad årsagen var, fortæller Peter Schinkel Stamp.

Motorstoppet fik tidligere i juli konsekvenser for dronningens plan om at besøge Grønland og Færøerne.

Annonce

Da dronning Margrethe besøgte Færøerne, var det nemlig meningen, at skibet skulle have ledsaget den 81-årige regent. I stedet måtte hun ankomme i fly.

24. juli skulle skibet være sejlet mod Grønland, men det besøg er udsat.

Formanden for Grønlands landsstyre, Múte B. Egede, har under henvisning til smittesituationen anmodet om, at dronningens besøg udsættes.

Skibet er dog klar til at sejle til Grønland, når det kan lade sig gøre, fortæller Peter Schinkel Stamp. Han føler sig tryg ved skibet.

- Det kan det, det er min klare vurdering. Jeg føler mig igen tryg ved, at det her er et velfungerende skib, og jeg er overbevist om, at den årsag, der har været, er blevet elimineret, siger han.

Annonce

- Vi har kigget på vores gasolie, som var helt ren, og vores smøreolie, hvor der heller ikke var nogen problemer. Alt det, som kan have været årsag til en fejl, har man kigget på og udskiftet, renoveret og repareret, og så skal det testes, som vi har gjort nu. Desværre kan vi ikke lige sætte fingeren på den ene årsag, siger han.

Skibet har skullet gennemgå 100 timers sejlads og har indsamlet data, der er videregivet til Forsvaret, der forsøger at finde årsagen til problemet.

- Maskineriet fungerer igen umiddelbart upåklageligt, men vi vil jo gerne have fastlagt den egentlige årsag. Det håber vi, at de her data kan afsløre, siger Peter Schinkel Stamp.

Skibet har en besætning på 37 personer, der lørdag tog imod dronningen.

Hun vil også være til stede på skibet fra 3.-9. august, men det er uvist, hvor skibet vil befinde sig i den periode.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE