cookie-og-privatlivspolitik
Hvis det bliver muligt for alment praktiserende læger at søge om statsligt tilskud til eksempelvis at udvide klinikken og ansætte flere, kan det sikre, at lægerne også bliver længere tid på arbejdsmarkedet. Det mener Lægeforeningen. (Arkivfoto).
Hvis det bliver muligt for alment praktiserende læger at søge om statsligt tilskud til eksempelvis at udvide klinikken og ansætte flere, kan det sikre, at lægerne også bliver længere tid på arbejdsmarkedet. Det mener Lægeforeningen. (Arkivfoto).
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Indland

Lægeforening: Mere plads og flere ansatte kan fastholde læger

Flere læger vil blive længere tid på arbejdsmarkedet, hvis de får bedre arbejdsforhold, mener Lægeforeningen.
18. august 2019 kl. 10:11

Annonce

Bedre arbejdsforhold for de alment praktiserende læger kan sikre, at de bliver længere på arbejdsmarkedet.

Det fortæller Lægeforeningen, som foreslår, at det skal være muligt for læger i almen praksis at søge statsligt tilskud til eksempelvis at udvide lokaler.

- Den klare tilbagemelding fra en række undersøgelser samt fra vores kolleger er, at mere hjælpepersonale, bedre plads og eventuelt muligheden for at tage færre patienter vil være en fordel, siger formand for Lægeforeningen Andreas Rudkjøbing.

Foreningen har ikke fastsat, hvor stort et statsligt tilskud der bør være tale om. Ifølge Andreas Rudkjøbing vil muligheden for at søge om tilskud kunne bruges over hele landet og afhjælpe store problemer med lægemangel.

Lægeforeningen er kommet med seks forslag, der skal skaffe flere hænder ved at fastholde flere af lægerne, der er fyldt 60 år.

Bliver forslagene indfriet, vil det kunne føre til, hvad der svarer til 400-600 ekstra praktiserende læger inden for to år, mener foreningen.

Manglen på alment praktiserende læger gør, at 127.000 danskere i øjeblikket ikke er tilknyttet egen læge i almen praksis. Det tal bliver i løbet af de kommende år mere end fordoblet, lyder vurderingen.

Først omkring år 2030 er der ifølge estimaterne uddannet nok praktiserende læger til at dække behovet.

Danske Regioner mener, at det kan stride mod loven, hvis staten giver store tilskud til selvstændige erhvervsdrivende.

Det er et problem, medgiver Lægeforeningen.

- Det er rigtigt, at der på nuværende tidspunkt er udfordringer i forhold til, hvorvidt det her kan gøres uden at være i strid med EU-lov. Det er noget, der i givet fald skal laves en lovhjemmel til.

- Vi har nogle forslag her til at komme et kæmpestort problem i sundhedsvæsnet til livs. Vi har foreslået noget, som vi vurderer virker, og så er det op til Folketinget, og det er noget, de har lyst til at tage i brug, siger Andreas Rudkjøbing.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kvitterer for forslagene fra Lægeforeningen.

- Ethvert forslag, der kan løse det her problem, vil jeg se positivt på.

- Men det ændrer ikke ved, at regeringen står fast på, at alle - uanset postnummer - har ret til en praktiserende læge, skriver ministeren i et skriftligt svar til Ritzau.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce