Annonce
Indland

Politikere deler gamle skolefotos - siger nej til redigering

Jacob Mark har delt gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos. Foto: Free

Flere forældre ønsker at få redigeret skrammer, eksem eller pletter væk fra børns skolefotos.

Man er, som man er.

Sådan lyder budskabet fra flere politikere - på tværs af politiske skel - som torsdag deler deres gamle skolefotos på sociale medier.

Delingen sker som reaktion på, at DR har beskrevet, hvordan flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos. Det kan være at få redigeret en skramme væk fra ansigtet eller en savlplet væk fra tøjet.

Blandt andre deler statsminister Mette Frederiksen (S), Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, og Venstres næstformand, Inger Støjberg deres gamle skolefotos.

- Redigerede børnebilleder. Nej vel! Vi er, som vi er. Skæve tænder eller noget andet eller tredje, skriver Mette Frederiksen på Instagram.

På billedet kan man se den ikke ret gamle Mette Frederiksen med fletninger og røde smækbukser.

Partiformanden for Konservative, Søren Pape Poulsen, kan man også se i en meget ung udgave med et par manglende tænder og stort smil.

Han har ligeledes en kommentar med til forældrene, der vil have redigeret deres børns billeder.

- At opdrage børn til, at man da bare kan retouchere virkeligheden væk, giver ikke børnene mere selvværd eller robusthed til at møde verden. Vi skal ikke feje alt det, der er svært, væk fra vores børn, skriver Søren Pape Poulsen på Instagram.

Ifølge DR fortæller skolefotografer, at forældre tit og ofte vil have fjernet en savlplet fra et barns trøje, sår og eksem i ansigtet, skrammer og plastrer og pletter på mindre børn.

En gang imellem skal børnenes tænder gøres hvidere og blandt de sjældne tilfælde spørger forældre om, at buttede børn skal gøres slankere.

SF's Jacob Mark skriver, at han egentlig ikke kan lide, når politikere blander sig i, hvordan man er forælder, men deler alligevel sin holdning.

- Nogle gange kan der måske være noget, man gerne vil have væk fra billedet. Men så er det jo væk næste år.

- Og hvis det ikke går væk skal det have lov til at blive der. Så lad nu være med at bilde dem ind, at de skal have filter på. Børn skal have lov til at være børn uden filter, lyder det blandt andet i SF'erens opslag.

Inger Støjberg har delt et gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at få redigeret deres børns skolefotos. Foto: Free
Vis dette opslag på Instagram

??Man er som man er, det ka' ikke laves om Man går rundt og ser ud, som man gjorde da man kom Du ka' drømme om at være en kineser i New York Men man er som man er, og det er godt nok?? Hvis jeg aldrig havde mistet mit leverpostejsfarvede hår, havde jeg da nok foretrukket det. Og netop derfor er dette billede et skønt minde fra min skoletid. Tænk, hvis jeg havde fået retoucheret min grydefrisure, de sprækkede læber eller fået gjort kinderne smallere. Det havde været helt forkert. Når flere forældre vil have deres børns skolefotos redigeret, så gør forældrene i virkeligheden børnene en bjørnetjeneste. At opdrage børn til, at man da bare kan retouchere virkeligheden væk, giver ikke børnene mere selvværd eller robusthed til at møde verden. Vi skal ikke feje alt det, der er svært, væk fra vores børn. De skal ikke pakkes ind i vat. De må møde virkeligheden, som den er. Også selvom virkeligheden ind i mellem er bumset og pubertær. Nej, man er som man er, og det er godt nok?? Læs historien her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/skolefotografer-foraeldre-beder-os-fjerne-deller-og-gule-taender-paa-deres-boern

Et opslag delt af Søren Pape (@soren_pape) den

Vis dette opslag på Instagram

Flere forældre vil have redigeret deres børns skolebilleder. "Fotograf, Edyta Sørensen, der tager billeder af børn i vuggestuer og børnehaver i København og omegn siger til DR: - Jeg redigerer hele tiden. Nogle forældre kan jeg overbevise om at lade være med at ændre for meget, men nogle forældre vil absolut have, at det skal ligne et maleri Hun oplever, at omtrent halvdelen af alle forældre vil have ændret et eller andet ved deres børns billede." Jeg kan ikke lide, når politikere blander sig i, hvordan man er en forælder på den rigtige måde, men jeg vil alligevel sige dette: Jeg synes, at man skal tænke sig godt om. I 0.klasse og 1. klasse gjorde jeg alt hvad jeg kunne for at undgå at få taget billeder. Så jeg havde opsvulmede og røde øjne. I 2. klasse, 3.klasse og 4.klasse nægtede jeg at tage andet end mine fodboldtrøjer på. Og jeg havde lige puttet lidt gelé forrest i håret, så jeg lignede en mærkelig forpjusket kombination af Tintin og Louis Figo. I 5.klasse havde jeg taget en karryfarvet t-shirt på og mine første stramme jeans. Og en meget tætsiddende halskæde. Mit hår lignede en dårlig hybrid mellem at være kort og langt. Brandon Walsh-look-a-like-hår i den dårligste udgave, man kan forestille sig. I 6.klasse havde jeg hår ned til skuldrene og en kasket på og bumser i hovedet. Og alle billeder symboliserer nogle af de faser, jeg var i igennem som barn. Fasen hvor jeg var så genert at jeg gik en klasse om. Fasen hvor jeg kun tænkte på fodbold. Fasen hvor jeg begyndte at tænke på piger og ville se godt ud. Fasen hvor jeg troede, jeg så godt ud. Jeg var et barn. Og jeg var ikke perfekt. Og jeg skulle ikke være perfekt, for børn er børn. De er ikke glansbilleder. De er smukke, grimme, generte, energiske, snottede, glade, syge, friske, larmende, stille, grædende, smilende, poserende, ligeglade. De er lige hvad de vil. Nogle gange kan der måske være noget, man gerne vil have væk fra billedet. Men så er det jo væk næste år. Og hvis det ikke går væk skal det have lov til at blive der. Så lad nu være med at bilde dem ind, at de skal have filter på. Børn skal have lov til at være børn uden filter.

Et opslag delt af Jacob Mark (@jacobmarkfolketinget) den

  • UNG JACOB MARK
    Jacob Mark har delt gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at redigere deres børns skolefotos. Foto: Free
  • UNG INGER STØJBERG
    Inger Støjberg har delt et gammelt skolefoto som reaktion på, at flere forældre ønsker at få redigeret deres børns skolefotos. Foto: Free
Annonce
Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Sport

Turpals drøm knust efter gyser

112

Umulig at overse: Ung mand foretog farlig overhaling

Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Guldborgsund

Runder milepæl: Nu er den sat

Lolland

Nu er folkemøde-programmet klar: Det skal du glæde dig til

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Vejret

Weekendens bedste vejr ventes søndag for hele landet

Indland

Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Erhverv

Rapport fastslår: Det gik galt i dødsulykke på havnen

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Annonce
Annonce
Lolland

Stor fremgang: Her er Lolland blandt de bedste

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

112

Skubbet omkuld, låst inde og truet: 33-årig sigtet for vold mod ekskæreste

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt