cookie-og-privatlivspolitik
Forsiden af den nye julebog.
Forsiden af den nye julebog.
Foto: PR

Landbrugsnyt

Ny julekogebog sætter fokus på fællesskab og julemaden med et sundere tvist

Julen handler om fællesskab, og her spiller den mad, vi spiser sammen, en vigtig rolle. I en ny bog giver kendte danskere deres bud på opskrifter til den dejlige julemad med et sundere tvist. Alle indtægter går til Julemærkefondens arbejde for udsatte børn i Danmark.
08. november 2019 kl. 18:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

Julemad i fællesskab. Det er navnet på en ny kogebog, der blevet til ud fra et fælles ønske om at hjælpe børn i Danmark, der har det svært.

Julemærkefonden har nemlig til bogen bedt en række dygtige mennesker med kærlighed til både Julemærkesagen og til mad om at levere opskrifter med udgangspunkt i deres egen jul og det fællesskab, som julen tilbyder.

Alle har arbejdet frivilligt for sagen og al indtjening går til børnene på Julemærkehjem.

Næstformand i Julemærkefonden, Anne Glad Wagner, som også har skrevet bogens forord, siger:

- Jeg er så stolt af, at så mange gode kræfter frivilligt og i fællesskab har bidraget til tilblivelsen af denne bog. Det har været helt fantastisk at opleve den store energi, som er blevet lagt projektet, ud fra et fælles ønske om at hjælpe børn, der har det svært.

Der er fem Julemærkehjem i Danmark, der hjælper knap 1.000 børn hvert år. Fælles for Julemærkebørnene er, at de kan have lavt selvværd, er socialt isolerede og ofte har været udsat for mobning. Mange er også overvægtige.

Anne Glad Wagner siger:

- Maden er en grundpille i Julemærkehjemmenes arbejde - ligesom frisk luft, motion og oplevelsen af at være en del af et værdifuldt fællesskab. På Julemærkehjemmene lærer børnene om sund mad og gode råvarer, og fællesskabet omkring måltidet er en vigtig del af kulturen på de fem hjem. Derfor giver det helt fantastisk god mening med denne julekogebog, som hylder den dejlige julemad og den følelse af fællesskab, som julen rummer.

Bogen er bygget op i temaer og bringer os hele vejen gennem julens køkken gennem bidrag fra følgende personer:

Julebrunch og julefrokost: Ann-Christine Hellerup Brandt fra Valdemarsro.dk

Julegrød: Lasse Skjønning Andersen, indehaver af groed.dk

Julelækkerier: Thomas Evers Poulsen, danser og blogger

Julekager: Jon Daniel Edlund fra Den Store Bagedyst 2018

Julemiddag som på Julemærkehjemmene: Bente Vinter, køkkenleder, Julemærkehjemmet Liljeborg

Fotograf: Søren Staun

Forord: Anne Glad Wagner, næstformand i Julemærkefondens bestyrelse

De forskellige bidragsydere beskriver også i hvert deres kapitel deres forhold til julen, maden og Julemærkehjemmenes arbejde for børn, der mistrives.

Erik og Susanna Olesens Almenvelgørende Fond har støttet "Julemad i Fællesskab" med en donation til produktionsomkostningerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her