cookie-og-privatlivspolitik
Direktør i Vikima Seed Kim Nielsen smadrede, som traditionen foreskriver det, sit glas på den nye tørrehal. Antallet af stykker, glasset brød i, svarer til antallet, bygningen står. Det kan afsløres, at den bliver stående vældig længe.

2

Billeder

Direktør i Vikima Seed Kim Nielsen smadrede, som traditionen foreskriver det, sit glas på den nye tørrehal. Antallet af stykker, glasset brød i, svarer til antallet, bygningen står. Det kan afsløres, at den bliver stående vældig længe.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Nyt tørreri skal hjælpe til efter rekordsommer

Vikima Seed havde forleden stort rejsegilde på ny tørrehal.
18. juli 2019 kl. 10:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

Hvis Vikima Seed på Lolland var et af de mange milliarder frø, de sender ud i verden, ville de få ros for deres gode vækst.

Forleden var der atter rejsegilde på fabrikken i Erhvervsparken i Holeby. Skelettet til en ny tørrehal er rejst, og til september vil den færdigbyggede hal fyldes med maskineri og kassevis af frø, der skal tørres, før de sendes ud i den vide verden.

- Det nye tørreri kan give et plus på 80 procent af vores nuværende kapacitet. Før kunne vi tørre 100 tons, fra 1. september bliver det 180 tons, forklarer direktør Kim Nielsen, Vikima Seed.

Han glæder sig over den seneste investering på seks millioner kroner - en lille del af enorme investeringer i fabriksanlægget ved Holeby på i alt 40 millioner kroner over de seneste 18 måneder. Det er blevet til to nye lagerhaller på i alt 6.000 kvadratmeter, seks nye siloer, nyt renseri, nyt pakkeanlæg, nye læsseramper, nye adgangsveje og meget andet.

- Nu er jeg lidt træt af byggeprojekter. Men jeg bliver aldrig træt af vækst, nye ordrer, flere hektar, nye målsætninger, bedre udnyttelse af ressourcer, glade kunder, effektivisering og glade, motiverede medarbejdere, sagde direktøren i sin tale til medarbejdere, håndværkere og samarbejdspartnere.

Vikima Seed leverer grøntsagsfrø fra lokale landmænd i Østdanmark til hele verden - blandt andet halvdelen af verdens spinatfrø. Og som en anden frøfabrikkernes Skipper Skræk har Holeby-virksomheden vokset sig bomstærk.

- Vi har ansat 12 nye medarbejdere. Når høsten går i gang, arbejder fabrikken 24 timer i døgnet, seks dage om ugen, fortæller Kim Nielsen, der forventer et fantastisk år.

- 2018 var rigtig skidt, både for landmændene og os. Alt var tørt, og intet kunne vokse. Men i år ser det rigtig godt ud indtil videre. Sådan en jævn dansk sommer er rigtig god for os, siger Kim Nielsen, der også får gode rapporter fra fabrikkerne i Frankrig og USA.

Med alle de nye investeringer i Holeby er frøet nu lagt til et blomstrende rekordår for Vikima Seed. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce