cookie-og-privatlivspolitik
Som forbruger skal du reagere uden unødig forsinkelse, men samtidig har du også fået et nyt kort på hånden - nemlig at du over for rejsearrangøren kan påberåbe dig, at manglen skal afhjælpes inden for et rimeligt tidsrum. (Arkivfoto)

2

Billeder

Som forbruger skal du reagere uden unødig forsinkelse, men samtidig har du også fået et nyt kort på hånden - nemlig at du over for rejsearrangøren kan påberåbe dig, at manglen skal afhjælpes inden for et rimeligt tidsrum. (Arkivfoto)
Foto: Staff/Reuters

Livsstil

Kan koste dyrt: Mange rejseklager ender hos de forkerte

Har du en dårlig oplevelse på ferien, risikerer du at gå glip af kompensation, hvis du klager til hotellet i stedet for rejsearrangøren.
20. februar 2020 kl. 07:00 Af Ritzau

Annonce

Har du haft en dårlig oplevelse på ferien, skal du hurtigst muligt klage til den rette instans.

For at få kompensation for fejl eller mangler på rejsen, er det nemlig blevet skærpet i lovgivningen, at du som forbruger skal have reageret uden unødig forsinkelse.

- Man skal reklamere på rejsemålet, men det kan være svært at finde ud af, præcis hvem man skal reklamere til, siger Laila Aackmann, som er sekretariatsleder i Pakkerejse-Ankenævnet.

Er der tale om en pakkerejse, er det rejsearrangørens pligt at oplyse, hvem du skal rette henvendelse til samt deres kontaktoplysninger.

Hos Pakkerejse-Ankenævnet har de oplevet, at det kan være formuleret vagt som "den lokale repræsentant".

- Mange tænker, at det er hotellet, der er nærmest til at håndtere problemer som støj eller en beskidt pool, fortæller hun.

Men det er ikke nødvendigvis den rigtige tolkning. Som forbruger kan du altså føle, at du har gjort din pligt ved at klage til hotellet. Men hvis det efter et par dage viser sig, at problemet ikke er afhjulpet alligevel, kan du få problemer.

- I virkeligheden skulle man måske have fat i bureauets guider, og så kan man altså først blive kompenseret fra det øjeblik, man får fat i guiderne, forklarer Laila Aackmann.

- Det kan også være en servicetelefon, man skal klage til i første omgang, tilføjer hun.

Hvis I siden er uenige om hændelsesforløbet, er det desuden vigtigt, at du har din dokumentation i orden.

- Vi ser i mange sager, at folk retter henvendelse til guiderne og får at vide, at de skriver det ned og sender en rapport til Danmark, siger Laila Aackmann.

- Men kunderne får ikke en kopi, så de ved faktisk ikke, hvad der bliver skrevet, siger hun.

Rådet lyder derfor, at de skal kvittere for din klage. Her skal det fremgå, hvad du reklamerer over samt datoen.

Booker du selv rejsen, er der også en gråzone ifølge Forbruger Europa, som hjælper forbrugere i forbindelse med køb over grænserne i EU.

- En af de klagetyper, vi hyppigst støder på, er i forbindelse med booking af hoteller via portaler, siger leder af Forbruger Europa Lars Arent og fortsætter:

- Hvis man ikke er tilfreds med hotellet, kan der opstå tvivl om, hvem man egentlig har en aftale med, og hvem der er ansvarlig. Så en af de største problemstillinger er at kunne klage rettidigt til de rigtige.

Derfor lyder rådet, at du med det samme klager til både bookingportal og hotel. Klager du mundtligt, skal du notere, hvem du har klaget til og hvornår.

Derefter er det en god idé at gøre opmærksom på i en mail til både bookingportal og hotel, at du har klaget.

/ritzau fokus/
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce