cookie-og-privatlivspolitik
Skal broklappen på Kong Frederik IX's Bro fortsat åbnes for lystsejlere og andre større skibe? Ja, mener langt de fleste af dem, der har kommenteret Folketidendes artikel fra i lørdags.
Skal broklappen på Kong Frederik IX's Bro fortsat åbnes for lystsejlere og andre større skibe? Ja, mener langt de fleste af dem, der har kommenteret Folketidendes artikel fra i lørdags.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lokal nyt

Kæmpe debat om broklaps fremtid

Artikel har fået folk til tasterne på Facebook.
18. juni 2019 kl. 12:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

NYKØBING Skal broklappen i Kong Frederik IX's Bro, der forbinder Falster og Lolland ved Nykøbing, fortsat blive ved at åbne efter behov, når sejlbåde og større skibe skal passere broen? Eller skal broklappen lukkes i for altid, så bil- og togtrafikken ikke behøver at tage hensyn til sejlerne og skibstrafikken?

Det var, kort fortalt, det spørgsmål, der blev ridset op i Folketidende i lørdags, efter at vi kunne fortælle, at der gennem flere år har været ført drøftelser på embedsmandsniveau mellem Banedanmark og Guldborgsund Kommune om netop dette spørgsmål.

Emnet har været drøftet set i lyset af, at der indenfor en overskuelig årrække ventes at blive hængt endnu et togspor på broen som følge af forventet øget togtrafik, når den planlagte Femern Bælt-tunnel en dag står færdig.

Siden vi bragte historien i lørdags og lagde et link til historien på Folketidendes facebookside, har kommentarsporet under linket nærmest været rødglødende. Og holdningen blandt langt de fleste, der har kommenteret artiklen, er klar: nej tak til en permanent lukning af broklappen!

Eksempelvis skriver Anette Pihl Pedersen:

- Der skal da være plads til os alle sammen. Jeg sejler ikke, men ved da, at der er mange andre, der har rigtigt meget glæde af det.

Carsten Ploug-Madsen siger også nej til en permanent lukning og mener heller ikke, at det kan være i kommunens interesse.

- Guldborgsund Kommune bryster sig med at være visionær, hvilket er prisværdigt. Så må det da være et skår i denne vision at udelukke Nykøbing for sejlende turister. Altså et klart nej til en uoplukkelig bro, skriver han.

Annelise Skaaning Hansen er heller ikke imponeret:

- Der er vist nogen, der ikke ved, hvor skøn en sejltur det er fra Nysted gennem Guldborgsund til Guldborg. Det kunne da være, at nogen skulle gøre sig den ulejlighed. Tåbelig ide, skriver hun.

Finn Gjersøe bryder sig heller ikke om tanken - og kommer med et forslag til at fremme den tyske sejlerturisme.

- Jeg sejler fra Helsingør og ville ærgre mig gevaldigt, hvis man lukkede broen permanent. Forøvrigt kunne man få endnu flere tyske turister, hvis man uddybede løbet lidt syd for Flatø og rensede havnen op i Nykøbing.

- Der er et kæmpe turistpotentiale, som I fuldstændig misser lige nu. Masser af tyske lystsejlere ville elske at sejle gennem det beskyttede og smukke Guldborgsund, hvis de ikke var så nervøse for at gå på grund. Jeres løb diskuteres tit i sejlergrupper både i Danmark og Tyskland - men det virker som om, ingen i Nykøbing er klar over det store potentiale, I har lige for næsen.

Flere foreslår, at man bygger sig ud af problemet - enten over eller under vandet.

Jesper Hausting foreslår eksempelvis, at man bygger en tunnel.

- Man er så glad for at bygge tunneler, så tag og lav en jernbanetunnel, så togene bare kan drøne igennem, skriver han.

Og Henning Nybro Højgaard er en blandt flere, som foreslår at bygge en højbro i stedet for.

- Så er problemet løst..., skriver han.

Du kan læse mange flere debatindlæg og selv deltage aktivt i debatten på Folketidendes facebookside ved at rulle ned, til du finder artiklen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM SOMMER

Ifm. Hver fjerde dansker:… 21. oktober 2019 kl. 14.14

AF: BJARKE ROSENKILDE

Moderne befolkningsopdragelse 21. oktober 2019 kl. 12.46

AF: BJARKE ROSENKILDE

Når Gud er død. 21. oktober 2019 kl. 02.13

AF: JOHN WENNERWALD

Velfærd i kommunerne 20. oktober 2019 kl. 21.26

AF: BJARKE ROSENKILDE

Borgerens stat 19. oktober 2019 kl. 13.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Lokalpolitik 18. oktober 2019 kl. 11.15

Annonce