cookie-og-privatlivspolitik
På værkstedet i Brøndby er Monstrums byggere i øjeblikket ved at bygge den store sæl.

4

Billeder

På værkstedet i Brøndby er Monstrums byggere i øjeblikket ved at bygge den store sæl.
Foto: Monstrum

Lokal nyt

Leg på en ti meter lang sæl

Badestrand får unikke legeredskaber først i det nye år.
26. november 2020 kl. 20:40 Af Marianne Knudsen

Annonce

HESTEHOVEDET Den helt unikke legeplads, som firmaet Monstrum er ved at skabe til Hestehovedet, kommer til at bestå af en sæl med unge samt en silde-stime.

Sælen bliver cirka ti meter lang, fire meter høj og tre meter i bredden, og ungen cirka fem meter lang og 2,5 meter i højden, fortæller Lolland Kommunes projektleder på legepladsen, Sara Deis-Christensen.

- Man kan kravle ind i sælen, og sammen med naturvejlederen har vi udarbejdet formidling om dyrelivet i fjorden inde i sælen. Børnene kan desuden kravle på den med greb som på en klatrevæg, og der er en udsigtsplatform på den store sæl, som man kan rutsje ned fra, oplyser hun.

På ungen kan mindre børn også klatre og rutsje, eller kravle igennem den. Sælerne får tryghedsskabende lys indvendigt og følgeskab af en silde-stime med andre legemuligheder.

Der er en produktionstid på cirka fire måneder, og Sara Deis-Christensen forventer, at den nye legeplads til to millioner kroner er klar i begyndelsen af det nye år.

Der skal støbes fundament af beton og graves ud til faldunderlag af sand, men forældre og bedsteforældre med barnevogn eller klapvogn - eller i kørestol - vil alligevel kunne komme tæt på legeredskaberne via et træ-boardwalk i forlængelse af det nyanlagte Strandtorvet ved Nakskovs badestrand.

Gynge og fugleredegynge bliver der også på den nye legeplads.

- Sælerne bliver enormt søde og er specialskabt til Nakskov og findes altså ikke andre steder, fortæller Sara Deis-Christensen.

Legepladsfirmaet Monstrum blev stiftet i 2003 af ildsjælene Ole Barslund Nielsen og Christian Jensen, som mødte hinanden i den danske teaterverden, hvor de sammen byggede scenografier. Ideen til firmaet opstod, da den børnehave, hvor Oles femårige søn, Sixten Gustav, gik, skulle bruge en ny legeplads. Ole kom med i en forældregruppe, der skulle vælge legeredskaber.

"Jeg kunne se, at jeg for det givne budget kunne lave noget, som mindede om teaterscenografi og gav bedre legemuligheder end de kendte koncepter for legepladser. Min kollega, designer Christian Jensen, hjalp med arbejdet, og det blev en rigtig fin legeplads som børnene og pædagogerne (og forældrene) blev meget glade for. Denne legeplads førte til, at vi sammen stiftede Monstrum", fortæller Ole Barslund Nielsen på firmaets hjemmeside.

Hos Monstrum er de i dag 36 byggere, designere og arkitekter på værkstedet i Brøndby. Firmaet eksporterer legepladser til rigtig mange lande verden over og er stolt af, at verden har fået øje på kvaliteten af firmaets legepladser.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce