cookie-og-privatlivspolitik
En million kroner tilfalder Femø Havn.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Tre millioner i støtte til kystprojekter

Kystnære aktiviteter på Lolland-Falster modtager tilsammen næsten tre millioner kroner i støtte fra Nordea Fonden.
07. november 2018 kl. 06:36 Af Margit Olsen

Annonce

I dag offentliggør Nordea-fonden de 65 lokale kystprojekter i hele landet, som får andel i 29,2 millioner kroner fra ”Kysten er klar-puljen”. Fem lokale aktiviteter tilgodeses hver især med beløb på op til en million kroner.

På Lolland-Falster fordeler de knap tre millioner kroner sig således:
Bandholm Havn: Etablering af en ny flydebro ved slæbestedet i Bandholm Havn med henblik på at styrke primært ro- og sejleraktiviteter i havnen og ved kysten. 150.000 kroner.

Kragenæs: Etablering af badebro på ydermolen ved Kragenæs Havn og skabe lokalt, socialt samlingssted for borgerne. 185.000 kroner

Femø: Etablere en bygning for sejlende gæster samt gå- og cykelturister og for femøboere på Femø Havn med blandt andet naturbase. 1.000.000 kroner.

Gedser: Udvikle og synliggøre lokale kystaktiviteter ved Gedser Odde. I projektet indgår udvikling af en guide for kystoplevelser i Gedser, etablering af et handicapvenligt servicehus og en mobil sauna. 250.408 kroner.

Nakskov: Etablering af et center for vandaktiviteter i naturområdet Hestehoved i Naturpark Nakskov Fjord. 934.319 kroner

Nykøbing: Etablering af kajakpolo-afdeling under Guldborgsund Kajakklub med henblik på at tiltrække flere unge mennesker til kajakklubben og gøre flere unge mennesker i Guldborgsund Kommune interesseret i at bruge vandet og naturen, som omgiver Lolland Falster. 395.469 kroner.

Og i Nykøbing vækker pengene glæde.
- Hold da op. Vi forsøger at få gang i nogle unge mennesker, og det her vil virkelig få gang i ungdomsafdelingen. Vi er 204 medlemmer, heraf en 50 stykker i 60+ afdeling, så nu kan vi satse på de unge i samarbejde med den kommunale ungdomsskole med 7-9. klasse, siger formanden for Guldborgsund Kajakklub, Per Lundquist.

- Vores tilbud betyder meget for, at folk kommer ud på vandet, bliver fortrolige med vand, kommer ud og rører sig og bruger vores smukke natur. Vi får leget kajakroning ind hos de unge, og det er godt for deres sundhed, siger formanden.

Med 208 ansøgninger modtog fonden mere end dobbelt så mange ansøgninger som i første runde, og det får fonden til at lægge ekstra 4,2 millioner kroner i kyst-puljen.

- Det var ganske enkelt meget vanskeligt at vælge fra. Ansøgningerne emmede af engagement, og vi kunne næsten mærke, hvordan lokale ildsjæle brænder efter at komme i gang ude ved kysterne. Derfor besluttede vi helt ekstraordinært at sprænge puljens loft ved at sætte ekstra 4,2 millioner kroner af, fortæller Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce