cookie-og-privatlivspolitik
Arbejdet med de nye boliger ved Skippergården er gået i gang i denne uge. Samtidig er produktionen af modulerne i gang på Jytas fabrik i Jylland.
Arbejdet med de nye boliger ved Skippergården er gået i gang i denne uge. Samtidig er produktionen af modulerne i gang på Jytas fabrik i Jylland.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

40 nye modulboliger på vej

Hollændere vil gerne have nogle gode boliger til deres tunnel-medarbejdere.
26. september 2020 kl. 14:29 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN I denne uge er Jytas gået i gang med at forberede opstillingen af 40 nye modulboliger i tilknytning til Skippergården. Det sker i samarbejde med indehaveren af Skippergården, Anders Henriksen.

Jytas har foråret og sommeren igennem stået for byggeriet af den nye politistation i Rødbyhavn, og nu fortsætter arbejdet i Rødbyhavn med boligerne, som er bestilt af de hollændere, der bygger med på Femern-forbindelsen.

Det bliver på ønske fra hollænderne boliger i en højere standard end dem, Femern A/S selv har bygget ved den kommende tunnelelement-fabrik, og som skal vise, hvilken standard de op mod 2.000 boliger i den kommende Tunnelby skal have. Her skal beboerne blandt andet dele bad og toilet, mens de nye boliger ved Skippergården indeholder de faciliteter til hver enkelt af de foreløbig 40 boliger.

Samtidig skal boligerne ved Skippergården leve op til de nyeste, danske standarder.

- Lidt underligt at tænke på, at ovre ved tunnelbyggepladsen kan man nøjes med at bygge boliger efter europæiske standarder, siger Anders Henriksen.

Foreløbig er der ikke indgået nogen fast aftale med de hollandske lejere af boligerne - man har meddelt Anders Henriksen og Jytas, at man ønsker at afvente den endelige, tyske godkendelse af projektet. Den afventer den retssag, der i disse dage føres ved den tyske forvaltningsdomstol i Leipzig.

De nye boliger ved Skippergården bliver opført i to plan, og i tilknytning til dem bliver der etableret det fornødne antal parkeringspladser.

Lokalplanen for Skippergården tillader op til 140 boliger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce