cookie-og-privatlivspolitik
I Pølsehuset i Krøyers Gård undlader Maibritt Jeppesen at tænde for aircondition, selvom temperaturen kravler et stykke op over 30 grader.

2

Billeder

I Pølsehuset i Krøyers Gård undlader Maibritt Jeppesen at tænde for aircondition, selvom temperaturen kravler et stykke op over 30 grader.
Foto: Jesper Bøgh

Lolland

Det arbejdende folk sveder under hedebølgen

Is, aircondition og ekstra væske skal der til for at arbejde i heden.
09. august 2018 kl. 20:18 Af Jesper Bøgh

Annonce

Vestlolland - Jo, det er rigtigt, når meteorologerne siger, at det er varmt.

Sådan lyder det fra Majbritt Jeppesen i Pølsehuset i Krøyers Gård onsdag eftermiddag, hvor temperaturen er kravlet op over 32 grader - udenfor vel at mærke. For indenfor er temperaturen højere med alle maskinerne, der står tændt.

- Bare jeg laver noget, så klarer jeg det. Men står jeg stille, så lægger jeg mærke til varmen. Men nu skal vi ikke klage, for hvem husker ikke sommeren 2017?, bemærker hun med henvisning til den vådeste og koldeste sommer i mands minde.

I Pølsehuset er der aircondition.

- Men så skal vi lukke døre, og så ser her lukket ud. Vi åbner i stedet dørene og håber på en frisk vind ind imellem. Vi klarer den ved at drikke godt med vand, men i dag er det lige i overkanten, indrømmer Majbritt Jeppesen.


Med forudsigelser om varmerekord onsdag havde Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, sørget for, at Hjem-Is kom forbi politistationerne i politikredsen. I Nakskov ringede isbilen med de velkendte klokker klokken 10 - og ud valfartede betjente og kontorpersonale for at få is.

- Jeg har et stramt program. Jeg skal videre til politiet i Rødby, Nykøbing og Vordingborg, lød det fra is-sælger Casper Poulsen.

I hjemmeplejefirmaet Lev Vel fortæller direktør Lene Bång Jensen, at hjemmehjælperne sveder i varmen.

- Det er bestemt slemt for dem, som gør rent. De skal sørge for at få ekstra med sødt og salt. Personalet har også fået lov til at have egne kortere bukser ned til knæene på og egne T-shirts. Vi spørger dog borgerne først, om det er i orden med dem, at vi ikke har vores normale røde kitler på, fortæller hun og tilføjer:

- Arbejdet skal gøres, og borgerne passes, så vi må håndtere varmen, så godt vi kan.

Hun understreger, at personalet ofte kører en ekstra tur forbi enkelte borgere for at sikre, at de nu får nok med væske og salt.

- Samtidig sørger vi også for gennemtræk og for at fylde saftevandskanden en gang mere, fortæller hun.


Ingen varmerekord

Meteorologerne havde på forhånd forudsagt, at der onsdag var risiko for, at temperaturen - især på Lolland - kunne overstige 35 grader - og dermed slå en 26 år gammel varmerekord fra Bornholm.

Men den rekord står endnu. Ved de to officielle målstationer i henholdsvis Abed og Langø nåede temperaturen onsdag op på 31 og 29 grader som de højeste temperaturer. Tirsdag målte begge stationer helt op til 32 grader.

I Nakskov ved Abildtorpemose står den private - og dermed uofficielle - målestation webvejr.dk. Den højeste temperatur målt der i går var 32,6, mens en anden uofficiel målestation i Søllested, Søllestedvejret, målte 32,9 grader.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce