cookie-og-privatlivspolitik
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og kommunaldirektør Thomas Knudsen forsøger at styre Lolland Kommune gennem oprørte økonomiske vande. Men corona-krisens indflydelse på de kommunale regnskaber er en ukendt faktor.
Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og kommunaldirektør Thomas Knudsen forsøger at styre Lolland Kommune gennem oprørte økonomiske vande. Men corona-krisens indflydelse på de kommunale regnskaber er en ukendt faktor.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Første kvartals-regnskab afslører grum økonomi

Lolland Kommune kæmpede med store økonomiske udfordringer i årets første kvartal.
27. maj 2020 kl. 13:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Når byrådet samles i morgen, får det fremlagt første regnskab for 2020 - kvartalsregnskabet. Og det er dyster læsning, der venter politikerne.

"Perioden viser (...) et samlet resultat svarende til et underskud på 18,8 mio. kr. Driftsresultatet for kvartalet er 50 mio. kr. lavere end i samme periode sidste år", skriver forvaltningen om januar, februar og marts.

Hvis tendensen fortsætter, kan Lolland Kommunes økonomi være i svære problemer, når året slutter.

"Det er forventningen, at det samlede resultat vil være et underskud på knapt 150 mio. kr. Efter udgifter til afdrag på lån og indtægter fra lånoptagelse på i alt 118 mio. kr. forventes et kassetræk på godt 125 mio. kr. i 2020", lyder de dystre prognose.

Det er især arbejdsmarkedsudvalget, børne- og skoleudvalget samt ældre- og sundhed, der trækker økonomien ned. Mens problemerne i ældre- og sundhed er velkendte og nationale med store årgange plejekrævende ældre, og børne- og skoleudvalget kæmper med mange forebyggelses- og anbringelsessager, er der nye udfordringer til arbejdsmarkedsud- valget. Her har regeringens nye seniorpension slået hul i kassen.

- Det er ønskværdigt, at vi kan have sådan et velfærdssamfund, der holder hånden under de nedslidte. Men kommunerne får kun en refusion på 25 procent. Og Lolland Kommune har mange nedslidte. Så har vi igen en skævvridning af det danske samfund, og vores udfordringer er meget større end mange andre kommuners, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S), der håber på, at KL's forhandlinger med regeringen finder en løsning på problemet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

AF: JOHN WENNERWALD

Statslige arbejdspladser… 21. juni 2020 kl. 21.51

Annonce