Folk strømmede ind til åbningsreception
NAKSKOV Hvis der var nogen, der troede, det gode vejr lørdag ville lokke alle mennesker udendørs, så kan de godt tro om igen.
Indenfor i røgfyldte lokaler på Maribovej 134 var der masser af glade og forventningsfulde mennesker samlet.
De var til åbningsreception på Restaurant Krukholm, som Karin Hjort Hyllen overtog ved årsskiftet samtidig med, at hun i december sidste år definitivt lukkede sit gamle sted Gøg & Gokke i Nakskovs midtby.
Ved den nybyggede seks meter lange bar flokkedes folk for at få øl og sodavand, og ved et stort bord i baglokalet blev der serveret frikadeller og masser af røde pølser.
Imens forsøgte gæsterne at mase sig gennem de tætpakkede lokaler, og adskillige blomsterbuketter og andre velkomstgaver blev båret ind.
Karin Hjort Hylen har tidligere drevet Gøg & Gokke i Nakskov, men opgav det. Skiftet havde noget at gøre med tolerance overfor høj musik. Det skal der være, mener Karin Hjort Hyllen, og det bliver der på Krukholm, der har en lang tradition for musik, gerne med levende bands.
50.000 forespørgsler
Men der hviler også et andet forventningspres på den 51-årige indehavers skuldre. Et forventningspres om byens bedste grillede kyllinger.
- Jeg tror, jeg er blevet spurgt 50.000 gange fra folk, der gerne vil vide, om jeg nu også fortsætter med de traditionelle kyllinger, siger Karin Hjort Hyllen med en lille overdrivelse for at fremme forståelsen.
Det gør hun. Ligesom hun også fortsætter med de næsten ligeså traditionelle madpakker, som Krukholm kan levere fra den kendte restaurant på Maribovej.
Gammel bondegård
Krukholm er oprindeligt en gammel bondegård, der kan ses på billeder fra lokalhistorisk arkiv med toppede brosten på gårdspladsen.
Men i de seneste mange år har den været hotel og restauration. Kendt for gode smurte madpakker og de traditionelle grillkyllinger. Og for Krukholm festen, der er en lille musikfestival, der holdes på en stor plæne bag ved restauranten. Ud over mad, musik og drikkevarer tilbydes der også værelser på Krukholm.
Fra knold til løse krøller
- Der er 10 værelser, og det fortsætter jeg med, fortæller Karin Hjort Hyllen, der er 51 år og oprindeligt uddannet receptionist.
Ved receptionen lørdag var det dog ikke alle værelser, der var klar til indrykning, men det skal nok komme, inden behovet melder sig.
Ved receptionen i lørdags havde Karin Hjort Hyllen håret slået ud, så krøllerne dansede om ansigtet.
Den normale frisure i årets første uger har ellers været en knold i nakken, for det har været et hårdt arbejde, hun har været i gang med på Krukholm sammen med sin mand, Brian Jensen.
- Vi har lagt nye lofter og lagt nyt gulvtæppe. Lagt ny strøm og bygget den nye bar på seks meter, fortæller Karin Hjort Hyllen og understreger, at istandsættelsen også kun har været mulig med gode venners hjælp. Hun har en dame ansat til at hjælpe med maden, primært madpakkesmøringen.
- Desuden er der en ældre herre fra Gøg & Gokke, der spurgte, om han måtte flytte med til Krukholm, fortæller Karin, der med glæde tog imod.
Åbningstiden bliver fra klokken 10.00 til klokken 22.00.
- I hvert fald i første omgang. Så må vi lige se, hvad der bliver behov for. Der er jo ingen grund til, at vi åbner klokken 10, hvis der først kommer kunder klokken 12.