Annonce
Lolland

Husk at sænke farten på skolevejene

Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej". Politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden. Foto: Rådet for Sikker Trafik/modelfoto

Fra på mandag fyldes skolevejene igen af børn uden stor trafikerfaring, så kør forsigtigt i områderne omkring skolerne, lyder opfordringen.

Når skolerne åbner igen efter sommerferien, vil det vrimle med forventningsfulde børn på skolevejene. Mange af dem har endnu ikke den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, der ofte er hektisk i myldretiden. Derfor opfordrer Lolland Kommune alle bilister til at køre forsigtigt og vise ekstra hensyn i områderne omkring skolerne.

Deltager i kampagne

Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej", der skal minde bilisterne om at sænke farten ved skolevejene. Som en del af kampagnen vil der blive sat plakater op på skolevejene i kommunen, og politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden. Derudover har Park og Vej i år bestilt skolestartspakker fra Rådet for Sikker Trafik med undervisningsmateriale og refleksveste til elever og lærere.

- Et af de helt centrale punkter i trafiksikkerhedsarbejdet i Lolland Kommune er, at børnene skal kunne komme sikkert til og fra skole. Fokus er både at gøre trafikanterne opmærksomme på at tage hensyn, og at børnene skal lære, hvordan de færdes sikkert i trafikken. Det er begge opgaver, hvor vi drager god nytte af vores tætte samarbejde med politiet, Rådet for Sikker Trafik og ikke mindst kommunens skoler, som viser stor interesse for de kampagner og informationer, vi kan videreformidle til dem, fortæller Trine Repsdorph, teknisk designer i Park og Vej, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Lolland Kommune opfordrer forud for skolestart til:
o at køre forsigtigt og at tage ekstra hensyn omkring skolerne
o at tage hensyn til skolepatruljerne
o at få øvet turen til og fra skole med sit barn

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gør dit barn klar til trafikken

En af udfordringerne er, at børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, ligesom de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Lolland Kommune opfordrer derfor både til at køre forsigtigt og at tage ekstra hensyn omkring skolerne, tage hensyn til skolepatruljerne og at få øvet turen til og fra skole med sit barn.

Skolestartskampagnen "Børn på vej" minder netop alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport på www.sikkertrafik.dk/skolestart.

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Og i en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 procent af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

- Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu, hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom, og vis hensyn til børnene, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

  • Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej". Politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden. Foto: Rådet for Sikker Trafik/modelfoto
Annonce
Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Lolland

Stor fremgang: Her er Lolland blandt de bedste

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Claus' unikke 'Nik & Jay'-lastbil: De hjalp ham gennem den store sorg

Sport

Turpals drøm knust efter gyser

112

Umulig at overse: Ung mand foretog farlig overhaling

Indland

Endnu en haj er blevet fundet på cykelsti

Lolland

Ihærdig lollik sætter danmarksrekord i klager: "Umuligt at leve op til tilliden"

Guldborgsund

Runder milepæl: Nu er den sat

Lolland

Nu er folkemøde-programmet klar: Det skal du glæde dig til

Indland

Saba efter dansk Eurovision-exit: Jeg er lettet og skuffet

Vejret

Weekendens bedste vejr ventes søndag for hele landet

Indland

Venstre vil bruge EU-midler på kystsikring

Sport

Kems kamp: - Jeg har masser af tilbud liggende

Sport

Nederlag til reservespækket Esbjerg-hold: - Ikke bekymrende

Erhverv

Rapport fastslår: Det gik galt i dødsulykke på havnen

Sport

NFH taber til Team Esbjergs reserver

Lolland

Cykelkometen Nicklas triumferer: - Det her er sindssygt

Annonce
Annonce
Lolland

Stor fremgang: Her er Lolland blandt de bedste

Rødby

Politiet på pletten: Snorksov i varerummet

Guldborgsund

Salam kaster sig ind i kampen: - Det investerer i folkedrabet

Udland

Israelsk invasion får USA til at bremse bombeleverance

112

Skubbet omkuld, låst inde og truet: 33-årig sigtet for vold mod ekskæreste

112

Voldsom brand ved motorvejen: - Han skulle ud i en fart

112

Politiet brugte deres næse: Og så blev tre anholdt