cookie-og-privatlivspolitik
Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej". Politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden.
Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej". Politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden.
Foto: Rådet for Sikker Trafik/modelfoto

Lolland

Husk at sænke farten på skolevejene

Fra på mandag fyldes skolevejene igen af børn uden stor trafikerfaring, så kør forsigtigt i områderne omkring skolerne, lyder opfordringen.
09. august 2020 kl. 18:49 Af Rikke Folm Berg

Annonce
FAKTA
Lolland Kommune opfordrer forud for skolestart til:
o at køre forsigtigt og at tage ekstra hensyn omkring skolerne
o at tage hensyn til skolepatruljerne
o at få øvet turen til og fra skole med sit barn

Når skolerne åbner igen efter sommerferien, vil det vrimle med forventningsfulde børn på skolevejene. Mange af dem har endnu ikke den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, der ofte er hektisk i myldretiden. Derfor opfordrer Lolland Kommune alle bilister til at køre forsigtigt og vise ekstra hensyn i områderne omkring skolerne.


Deltager i kampagne

Igen i år deltager Lolland Kommune i Rådet for Sikker Trafik og Trygfondens skolestartskampagne "Børn på vej", der skal minde bilisterne om at sænke farten ved skolevejene. Som en del af kampagnen vil der blive sat plakater op på skolevejene i kommunen, og politiet vil holde ekstra øje med områderne omkring skolerne i kampagneperioden. Derudover har Park og Vej i år bestilt skolestartspakker fra Rådet for Sikker Trafik med undervisningsmateriale og refleksveste til elever og lærere.

- Et af de helt centrale punkter i trafiksikkerhedsarbejdet i Lolland Kommune er, at børnene skal kunne komme sikkert til og fra skole. Fokus er både at gøre trafikanterne opmærksomme på at tage hensyn, og at børnene skal lære, hvordan de færdes sikkert i trafikken. Det er begge opgaver, hvor vi drager god nytte af vores tætte samarbejde med politiet, Rådet for Sikker Trafik og ikke mindst kommunens skoler, som viser stor interesse for de kampagner og informationer, vi kan videreformidle til dem, fortæller Trine Repsdorph, teknisk designer i Park og Vej, i en pressemeddelelse fra kommunen.


Gør dit barn klar til trafikken

En af udfordringerne er, at børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, ligesom de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Lolland Kommune opfordrer derfor både til at køre forsigtigt og at tage ekstra hensyn omkring skolerne, tage hensyn til skolepatruljerne og at få øvet turen til og fra skole med sit barn.

Skolestartskampagnen "Børn på vej" minder netop alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Kampagnen opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport på www.sikkertrafik.dk/skolestart.

Selv om de fleste respekterer fartgrænserne på skolevejene og viser hensyn, så er der stadig udfordringer. I august sidste år gennemførte politiet en fire ugers kontrol ved skolerne og sigtede 6.200 personer for at køre for stærkt, viser tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Og i en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik tidligere i år, svarede 18 procent af bilisterne, at de i løbet af de seneste tre måneder er kommet til at overtræde hastighedsgrænsen i bil på en skolevej op til flere gange.

- Man kan være så tidspresset om morgenen, at man fristes til at køre for stærkt. Men især nu, hvor der er mange børn på skolevejene, er det særligt vigtigt at holde øje med sin fart og respektere fartgrænserne. Børn har svært ved at vurdere, om de kan nå at krydse vejen, hvis bilisterne kører for hurtigt. Så vær opmærksom, og vis hensyn til børnene, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

Annonce