cookie-og-privatlivspolitik
Maribo Jazz's musikansvarlige, Søren "Doc" Houlind, gæster allerede Maribo med sit All Stars Band til onsdagsmarked i næste uge. Han fortæller, at næste års jazzfestival får et lidt ungdommeligt og mere visuelt præg. Men de gamle favoritter er stadig på plakaten.
Maribo Jazz's musikansvarlige, Søren "Doc" Houlind, gæster allerede Maribo med sit All Stars Band til onsdagsmarked i næste uge. Han fortæller, at næste års jazzfestival får et lidt ungdommeligt og mere visuelt præg. Men de gamle favoritter er stadig på plakaten.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kun få har leveret deres jazzbillet tilbage

Det var svært at tage beslutningen om at aflyse Maribo Jazz.
15. juli 2020 kl. 18:20 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Indtil marts gik billetsalget til årets Marbo Jazz ganske, som det plejer.

- Vi var oppe på lidt over 200 solgte billetter. Men da coronaen kom, gik Ticketmaster i stå fra den ene dag til den anden, fortæller jazzformand Ole Brorsen.

Han kigger ud på af vinduet på Maribos gader, der i denne uge skulle have sydet af jazz.

- Lige nu ville vi jo ellers tjekke vejrudsigt hele tiden og håbe på, at vejret ville blive godt på torsdag, siger han.

Alt var klappet og klart til dette års jazzbrag. Musikken var booket, de frivillige var fordelt på arbejdsopgaverne, programmet og plakaten var lavet. Sidste års store underskud skulle vendes. Nu skulle Maribo Jazz atter have luft under vingerne.

- Vi har knoklet, og meget af det arbejde er spildt, siger Ole, der bare er glad for, at madvarer og øl ikke allerede var købt.

Det var ham, der tog beslutningen.

- Der var ikke andet at gøre. Vi håbede i starten, at vi blot kunne udsætte det. Men da august så også røg, vidste vi, at det kunne ikke nytte noget. Og vi kan jo også godt lide, at vores slogan er "Maribo Jazz, 3. weekend i juli".

Da Ole endelig trak stregen i sandet, blev der pustet ud.

- Det var en lettelse at få det gjort. Og det var den rigtige beslutning. Selvfølgelig tænkte vi på jazzens overlevelse. Men der er så mange, der siger, at de savner os. Det virker ikke, som om vi går over i glemmebogen, siger han.

Jazzfolket har taget aflysningen pænt. Af de flere end 200 solgte billetter, har blot 30 valgt at levere billetterne tilbage. Resten beholder dem til næste år.

Og de kan godt begynde at glæde sig, siger jazzens musikansvarlige, Søren "Doc" Houlind. Alle årets bands kommer i stedet i 2021.

- De unge skal glæde sig til Flying Jazzmen, der også gæster Bangshave Pavillonen senere på året. Det er meget ungdommelig musik. Og så får vi besøg af The Carling Family, der nærmest laver en jazzcabaret. Det er meget visuelt, siger Doc.

Han forsikrer, at også publikumsfavoritter som Jazz Five og Dixie for you står klar til at sætte fut i jazzfesten i Maribo den tredje uge i juli ... næste år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce