cookie-og-privatlivspolitik
Norske Magnolia er et af de internationale bands, der kan høres på festivalen.
Norske Magnolia er et af de internationale bands, der kan høres på festivalen.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Maribo Jazz med internationale musikere

Til jazzfestivalen kommer også i år nogle særdeles gode internationale stjerner til byen. Blandt andet fra Norge, England, Tyskland, Sverige og Australien.
13. juli 2019 kl. 04:16 Af Daniel Brøns

Annonce

Kærligheden til jazz'en er international sprog, så derfor er det ikke tilfældigt at man år efter år ser, at festivalen i Maribo har masser af udenlandske navne på plakaten - og at mange bands har musikere fra flere nationer. Eksempelvis er "Dixie for you" blandet af danskere og svenskere - nogenlunde halvt af hver, så de må skiftes til at køre over Øresund, når der skal øves sammen. Bandet spiller New Orleans, Dixieland og evergreens fra The American Song Book - og er kendt for sin meget underholdende stil og melodispil, som varierer mellem trombone og klarinet.

Et andet internationalt band "Papa Tom's Lamentation Jazzband" hører hjemme i Tyskland, men har en britisk forsanger, mens dansk-tyske Norbert Susemihl også er med og spiller trompet, flygelhorn - og optræder som vokal. Bandet blev til, da to gamle skolekammerater Norbert Susemihl og Thomas l'Etienne dannede et band i 1970 i Hamborg, og trods en opløsning i 1986, er savnet af den traditionelle New Orleans style alligevel så stor, at de mødes årligt. Og nu for første gang er i Maribo.

Også Poul Harrison Band kan føje sig til gruppen af blandede bands. I to årtier har danskere og briter spillet sammen i bandet, der med Engelske Paul Harrison i spidsen disker op med fuldblodsjazz.

En del bands har også en enkelt dansk - eller udenlandsk - deltager. Det gælder det meget populære band "Magnolia", der mest er norsk, men som også har danske Jens Kristian Andersen med på bas. Magnolia har udviklet deres helt egen varme "sound" og gæstede Maribo i 2005.

Festivalen byder også på "rene" udenlandske bands. Eksempelvis svenske "Second Line Jazzband, der tidligere har gæstet Maribo. Bandet er tro mod den New Orleans-inspirerede stil, men er hele tiden eksperimenterende, og repertoiret spænder vidt.

Se også maribojazz.dk for yderligere info.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce