cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Bilsektionen.dk

Motor

BMW og briter går sammen i elsamarbejde

I fremtiden går Jaguar Land Rover og BMW sammen om at udvikle de næste generationers elbiler.
15. juli 2019 kl. 06:21 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Hos Jaguar Land Rover har Jaguar I-PACE vundet adskillige priser i det seneste år for at have udviklet en interessant og ganske velkørende elbil. BMW i3 har siden 2013 (og til dels også i8) været de bedste eksempler på, hvad tyskerne fra Bayern har haft at byde på, når det gælder elbiler. Siden i3 har BMW da også udviklet og produceret adskillige elektriske drivlinjer.

Nu går de to sammen i et nyt joint venture, hvor de skal dele og udvikle et strategisk samarbejde, det bygger på den omfattende viden og ekspertise indenfor elektrificering, der er hos begge selskaber.

- Transitionen til ACES ( Autonomous, Connected, Electric, Shared) repræsenterer det største teknologiske skift i bilindustrien i mange år. Hastigheden, hvormed ændringerne sker, og forbrugernes interesse i elektriske biler er stigende, og det er vigtigt med samarbejde for at fremme de teknologier, der kræves for at kunne levere ind i den spændende fremtid, vi går i møde, siger Nick Rogers fra Jaguar Land Rover

Aftalen mellem Jaguar Land Rover og BMW gør det muligt for begge virksomheder at udnytte den synergi, der skabes gennem fælles research, udvikling og produktplanlægning.

De elektriske drivlinjer vil blive produceret hos både Jaguar Land Rover og BMW.

Hos Jaguar Land Rover vil det ske fra Engine Manufacturing Center i Wolverhampton, der beskæftiger 1600 mand. Desuden er der også annonceret en batterisamlefabrik nær Birmingham.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce