cookie-og-privatlivspolitik
Projektchef Niels Gottlieb ses her foran den største hal til brobyggeriet, der er 300 meter lang og  53 meter bred og står færdig cirka 1. november.
Projektchef Niels Gottlieb ses her foran den største hal til brobyggeriet, der er 300 meter lang og 53 meter bred og står færdig cirka 1. november.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Nordfalsters avis

Her skal brodækket til den nye Storstrømsbro støbes

Den største hal til brobyggeriet på 300 x 53 meter er ved at blive opført på Masnedø, og de første elementer til den nye Storstrømsbro støbes sidst på året.
01. oktober 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Stålskelettet til den største af fire haller på 300 x 53 meter til støbning af betonelementer til den nye Storstrømsbro er nu rejst på brobyggepladsen på Masnedø.

- Her skal brodækelementerne - 45 styk - der bliver 73,5 meter lange og 25 meter brede, støbes, og hallen skal stå færdig cirka 1. november, siger projektchef Niels Gottlieb, Vejdirektoratet. Hallerne bygges som samlesæt og kan efter brobyggeriet genbruges.

Andre elementer støbes i to andre haller, og stålarmering udføres i den fjerde hal på byggepladsen. Her og på byggepladsen i Orehoved er arbejdsstyrken nu oppe på 200, men når snart op på 300.

- Det første betonelement skal være færdigt cirka 1. januar. Der bliver tale om det første fundament til bropiller på Falstersiden. De første brofag støbes i efteråret 2020, og herefter vil de første 150 meter af broen på Falstersiden kunne ses, siger Niels Gottlieb.

Kajanlægget på Falstersiden, hvor støbning af de første enheder vil ske, og hvor de øvrige elementer losses fra pramme, er klar til operationen.

- Den første del af broen bygges fra Falstersiden. Derefter bygges fra Masnedøsiden.

Betonblanderiet er operationelt, og Niels Gottlieb forklarer, at entreprenøren nu tester blandingsforholdet mellem komponenterne, så der fås sikkerhed for, at at betonen kan holde i 120 år.

- Vi udfører nu prøvestøbning af dele af broen for at blive sikker på detaljerne, fastslår projektchefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE