cookie-og-privatlivspolitik
Sådan vil Ringsted-Femernbanen se ud, når den er elektrificeret, hvilket indledes på Falster.
Sådan vil Ringsted-Femernbanen se ud, når den er elektrificeret, hvilket indledes på Falster.
Foto: BaneDanmark

Nordfalsters avis

Klar til elektrificering af banen

BaneDanmark indleder elektrificering af Ringsted-Femernbanen på strækningen mellem Orehoved og Nykøbing.
09. december 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

BaneDanmark er kommet så langt i arbejdet på at opgradere Ringsted-Femern Banen, at arbejdet med at elektrificere strækningen mellem Orehoved og Nykøbing iværksættes.

- Vi begynder med at lave prøvegravninger langs sporet for at lokalisere og flytte de kabler, som ligger, hvor kørestrømsmasterne skal stå. Desuden lægger vi nye fiberkabler, og visse steder beskæres bevoksningen langs banen for at få plads. Bagefter fortsætter vi med at anbringe fundamenter til kørestrømsmasterne, siger Klaus S. Jørgensen, projektdirektør for Ringsted-Femern Banen.

- Vi kan lægge de nye fiberkabler i dagtimerne, men for at forstyrre togtrafikken mindst muligt, finder de øvrige arbejder sted fra klokken 20 aften til klokken 05 morgen, og der vil være nogen støj både fra arbejdet og arbejdsmaskiner. Arbejdet flytter sig dog hurtigt, fordi det sædvanligvis ikke tager mere end 15-30 minutter at anbringe en mast, forklarer projektdirektøren.

BaneDanmark forventer at kunne begynde at rejse køreledningsmasterne til marts.

Mens arbejder står på, kører der togbusser om aftenen. Folk opfordres derfor til at tjekke Rejseplanen før en rejse med tog.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE