cookie-og-privatlivspolitik
Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Torvet i Sakskøbing.
Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Torvet i Sakskøbing.
Foto: Kim Hansen

Saxkjøbing Avis

Mangler frivillige i butikken

Genbrugsbutikken har i øjeblikket 35 frivillige, men har brug for nogle flere.
19. august 2021 kl. 07:46 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING - Vi er meget taknemmelige over de mange kunder, som hver dag besøger vores butik midt på Torvet i Sakskøbing. Enten for at handle, eller også for at levere vare til butikken.

Det fortæller personalet i genbrugsbutikken og fortsætter:

- Selvom vi lige nu er cirka 35 frivillige heroppe, har vi virkelig brug for nogle flere frivillige.

For at vide lidt om, hvad det er at være frivillig her hos os, vil vi prøve at fortælle, hvad vi egentlig går og laver og får tiden til at gå med. For selvom vi har nok at lave, er det ikke et job, hvor man er på fra klokken 7.00 til 16,00. Vi har det rigtig hyggeligt - godt sammenhold - tid til hinanden, tid til en kaffepause - og det sociale spiller en store rolle. Vi er tre på vagt af gangen, dagen er delt i to, så der er en formiddagsvagt som går fra klokken 10.00 til 13.30, her møder vi dog lidt før for at åbne kassen - spritte af og så videre Eftermiddagsvagt er fra klokken 13.30 til 17.00 og lørdag fra klokken 10.00 til 13.00.

- Vi er opdelt i grupper, for eksempel dametøj, børnetøj, møbler, nips og så videre - hvilken gruppe du gerne vil være, er noget vi snakker om, når du har været heroppe lidt. Det er vigtigt at være i en afdeling, hvor man har interesse i at være. Vi modtager masser af kasser og poser med ting og sager hver dag. Så vi pakker ud - der sorteres, vaskes og prismærkes. Hylder stativer med mere. tørres af, og varerne sættes ind i butikken. Meget vigtigt er selvfølgelig kunderne, der skal betjenes, og der skal altid være tid til dem. Det er så utroligt og fantastisk, hvor meget vi modtager og henter. Vi bliver altid glade, når kunderne selv har sorteret og kun sender det, der er i pæn stand op til os. Indimellem har vi samme problem, som vi hører i pressen fra andre genbrugsbutikker, omkring sortering. Vi sætter jo kun det ind, der er pænt, og som vi kan sælge.

Annonce

Selvom meget foregår i butikken, er der som sagt en del at gøre, før varen kommer derind. Blandt andet skal møbler hentes ude hos folk, og dødsboer tømmes, og vi leverer selvfølgelig også varer hjem til folk, derfor har vi meget brug for et par mænd mere. Vi har bil sammen med Søllested, så det er kun hver anden uge, vi kan køre ud. Og når de ikke er ude at køre, sætter de møbler ind i butikken, ordner og prismærker dem. Vi har et stort lager i Glostrup, her kører de ind og henter møbler og andre spændende ting, vi mangler. Selvom de har nok at lave, har de altid tid til lidt sjovt og har det ret hyggeligt sammen, Men de vil som sagt meget gerne have en eller to ekstra hjælpere.

Det kan ikke fortælles tit nok, hvor vigtigt det er med det store arbejde der bliver lagt. - ikke kun i vores, men i alle butikkerne, samt alt det andet frivillige arbejde, som foregår i Kirkens Korshær over hele landet. Kort fortalt er vi en organisation, som kun hjælper vores egne her i Danmark, der har brug for hjælp.

Man siger, at intet menneske er en ø. Alligevel bliver mennesker i Danmark i stigende grad overladt til at klare sig selv. Samfundets krav vokser, netværk brister. Uligheden og ensomheden følger med, flere mister fodfæste i livet. Det er her Kirkens Korshær træder til. Hver dag møder vi mennesker, der lever på kanten af samfundet - udsatte og sårbare mennesker med svære sociale, psykiske og økonomiske problemer. Misbrug, fattigdom og ensomhed. Vi møder dem i øjenhøjde, også når de ligger ned og uden krav om forandringer. Fordi ethvert menneske er enestående og har umistelig værdi, fordi vi nægter at accepterer at menneskers værdi nedskrives til deres evne til at klare sig selv.

Sådan står der i Kirkens Korshærs grundfortælling. Det er kun ord på et stykke papir. For det er i hverdagen på botilbud i varmestuer, og i det børne- og familiestøttende arbejde, værdier lever. For at kunne hjælpe - støtte og gøre livet og hverdagen bare lidt bedre for en masse mennesker både enlige og familier med børn. Er der brug for rigtig mange penge. Derfor blandt andet alle vores butikker, som næsten kun drives af frivillige..

Også her på Lolland-Falster bliver der mere og mere brug for Kirkens Korshærs hjælp. Derfor er det med stolthed, at vi for et par år siden fik den første varmestue, som ligger Jernbanegade 43 i Nykøbing F. - og rigtig mange af de penge, der kommer ind fra butikkerne her, går til varmestuen i Nykøbing F.

Annonce

En gang om året er der en fantastisk tur ind til København for alle frivillige i butikkerne over hele landet Her kommer vi ind og ser mange af de varmestuer - bosteder og alle de fantastiske steder, der drives af Kirkens Korshær. En dejlig tur, der sætter tankerne i gang, hvor du virkelig ser den anden side af samfundet, og glæder dig over det arbejde, du udfører i butikken

Vi håber selvfølgelig, der nu sidder nogle derude, som har tid, lyst og lejlighed til at komme op til os og give en hånd med, der er helt sikkert brug for dig. Skulle du/I få lyst til at komme op til os og få nye input og nogle sjove og hyggelige timer, så kig herop og hør nærmere. Eller kontakt vore personaleansvarlige Karin på telefon 20614129 eller butikken 54707087, slutter personalet i genbrugsbutikken.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE