cookie-og-privatlivspolitik
- Vi kan næsten ikke få armene ned, lyder det fra formand Jens Frederiksen. Bestyrelsen har arbejdet målrettet på at få dette projekt op at stå siden marts 2016.
- Vi kan næsten ikke få armene ned, lyder det fra formand Jens Frederiksen. Bestyrelsen har arbejdet målrettet på at få dette projekt op at stå siden marts 2016.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

Stor glæde hos bad- saunafolket

Nysted sauna og havbad tæt på at blive en realitet. Kystdirektoratet har givet dispensation fra strandbeskyttelseslinien, og foreningen har modtaget 985.000 kroner fra Nordea-fonden.
05. marts 2019 kl. 08:57 Af Manfred Sørensen

Annonce

Foreningen Nysted sauna og havbad fik forleden en glædelig nyhed fra Kystdirektoratet.

Kystdirektoratet har givet dispensation fra strandbeskyttelseslinien, således at Nysted sauna og havbad kan bygges ved den gamle kalkværksgrund.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, lyder det fra formand Jens Frederiksen.

Bestyrelsen har arbejdet målrettet på at få dette projekt op at stå siden marts 2016.

I samarbejde med Business Lolland-Falster blev der udarbejdet en flot projektbeskrivelse, som danner grundlag for Nysted sauna og havbad.

- Guldborgsund Kommunes Teknik og miljøudvalg har ligeledes været fantastiske samarbejdspartnere. Guldborgsund Kommune udarbejdede ny lokalplan for området, så der kan bygges på det udvalgte sted.

I samarbejde med Guldborgsund Kommunes medarbejdere - med Frederik Cordes i spidsen - lykkedes det så at få tilladelse fra Kystdirektoratet.

Det oprindelige projekt var berammet til 80 kvadratmeter, hvilket der dog ikke kunne gives tilladelse til. Man har dog fået en tilladelse til at bebygge 50 kvadratmeter.

Det vil sige, at tilladelsen omfatter sauna med teknikrum, omklædning og bad, handicaprampe og lille træterrasse. Et fælles opholdsrum/ kaffestue er således skåret væk.

- Men vi er superglade, siger bestyrelsen. Nu kan vi snart komme i gang. Måske bliver der mulighed for at udbygge på et tidspunkt, så et fælles opholdsrum også kan bruges af andre foreninger.

At foreningen har så stor opbakning, som den har, betyder rigtig meget. Gode samarbejdspartnere og ikke mindst over 200 støttemedlemmer har været en god støtte i en meget langvarig proces.

Foreningen har allerede modtager 985.000 kroner fra Nordea-fonden.

Næste skridt på vejen er at få søgt de resterende penge hos andre fonde m.v. Dernæst skal der indhentes tilbud.

Bestyrelsen regner med at de forskellige lokale firmaer skal bygge det sammen, så det bliver et lokalt byggeprojekt. Man håber på, at mange lokale firmaer byder ind, og at de måske også vil være sponsorer på projektet.

Håbet er, at Nysted sauna og havbad står klar til brug i efteråret 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce