cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel Mac med bilen, som han skal køre i Super GT-serien.
Mikkel Mac med bilen, som han skal køre i Super GT-serien.
Foto: Privat

Sport

- Jeg vil være dansk mester

Mikkel Mac er klar til sæsonens første motorsportsløb.
30. juni 2020 kl. 17:00 Af Allan Plenborg

NYKØBING Racerkøreren Mikkel Mac har store ambitioner: Han vil i år vinde det danske mesterskab i Super GT.

Den 27-årige nykøbingenser, som efterhånden har en hel del år på bagen som topkører, har skrevet kontrakt med Outzen Motorsport.

Og hos det fynske team med base i Odense er ambitionen den samme:

- Jeg mener, at vi har de perfekte rammer for at jagte Super GT-mesterskabet 2020. Det er vores klare målsætning, siger teamchef Michael Outzen.

Mikkel Mac og teamet fik først bilen for ni dage siden, og sammen med mekanikere og ingeniører samt Michael Outzen har Mikkel Mac haft travlt med at få bilen gjort klar til sæsonpremieren på Padborg Park i Sønderjylland på søndag.

Annonce

Bilen skulle meget gerne være klar i dag, hvor der på netop Padborg Park er en presseevent.

- Mange af mine konkurrenter har allerede været ude at teste deres biler, men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg skal nok nå at få nogle timer i bilen, inden det går løs på søndag, siger Mikkel Mac.


Ens biler

Deltagerne i Super GT kører i næsten identiske biler.

- Indmaden er ens, det er udelukkende karosseriet, der er forskelligt, siger Mikkel Mac, som skal køre i en BMW-skal.

Startskuddet til Super GT-serien skulle være gået i foråret, men de første tre løb blev aflyst på grund af coronaen. Arrangørerne har fået grønt lys til at køre søndag i Padborg. Det sker uden tilskuere, men interesserede kan følge løbet, der livestreames via Facebook.

Annonce

Der ventes mellem 20 og 24 kørere i årets Super GT-serie, og Mikkel Mac bliver eneste kører hos Outzen Motorsport, der er et nystartet motorsportsteam, som altså debuterer i Super GT.

Teamets ejer, Michael Outzen, kender dog alt til løbet. Som aktiv kører blev han dansk Super GT-mester i 2015, og de seneste år har han været teamchef for Nymark Racing, der har deltaget i Super GT.

- Jeg er imponeret over, at det i denne coronatid er lykkedes teamet at skaffe sponsorerer fra nær og fjern. Og jeg er taknemmelig for, at Michael vil have mig med på sit team, siger Mikkel Mac, som tidligere har kørt mod Michael Outzen, så han kender sin arbejdsgiver.


Flere tilbud

De seneste år har Mikkel Mac primært haft fokus på Le Mans Cup, der køres på nogle af Europas største motorsportsbaner. Hans ambition var at vinde løbet sidste år, men det blev "blot" til en andenplads.

- Bilen var i pit det halve af tiden, så det var faktisk rigtig godt at blive toer, mener Mikkel Mac, som ikke fortsætter for det schweiziske team Luzing Racing, der har lukket butikken.

Annonce

Men man kan nok også forvente at se Mikkel Mac køre for et udenlandsk team i år.

- Jeg har flere tilbud at vælge imellem, og der vil snart komme en udmelding, lyder det fra Mikkel Mac.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE