cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Lund Vukman får en vigtig rolle som fremskudt forsvarer i Team Sydhavsøernes 5:1-defensiv.
Kristian Lund Vukman får en vigtig rolle som fremskudt forsvarer i Team Sydhavsøernes 5:1-defensiv.
Foto: Claus Hansen

Sport

- Vi skal huske at nyde kampen

Sydhavsøernes assistenttræner før mødet med kontrastærke GOG i pokalturneringen.
21. august 2019 kl. 14:10 Af Torben Mølgaard

Annonce

MARIBO Det bliver næppe meget større i sæsonens allerførste opgave, når Team Sydhavsøerne i aften får besøg af mægtige GOG i en ottendedelsfinale i pokalturneringen.

- Det er er forhåbentligt et forskud på nogle af de store kampe, der venter på os i fremtiden, lyder det kækt fra Team Sydhavsøerns assistenttræner Nick Szwiec.

- Men, det er selvfølgelig en helt vild stor opgave, hvor det nærmest er umuligt at levere en overraskelse, erkender træneren.


Gigantisk forskel

- Forskellen på niveauet i toppen af 1. division og Håndboldligaen er gigantisk, og derfor er GOG naturligvis også storfavorit, siger Nick Szwiec.

Resultatet er heller ikke det vigtigste for lollikkerne, der for to år siden blev besejret med ti mål af Skjerns daværende pokalmestre.

- Der er umuligt at sige noget om, hvor meget vi risikerer at tabe, mener assistenttræneren.


Pas på GOG-kontra

- Vi er måske kun bagud med fire-fem mål med få minutter tilbage, og så kan vi alligevel tabte med ti, fordi GOG har et ekstra gear til deres velkendte kontrastød, siger Nick Szwiec.

- Vi vil også gerne have gang i noget kontraspil, men vi ved, vi skal spille meget koncentreret og minimere vores fejl. Samtidig handler det om at få etablerete vores forsvar, hvor Kristian Lund Vukman får en vigtig rolle som fremskudt i en 5:1-formation, fortæller Nick Szwiec.

Aftenens værter stiller i næsten stærkeste opstilling men dog uden den netop hjemvendte U/19-landsholdsspiller Lauritz Legér, der skal have en pause efter en udmarvende VM-turnering, der udmøntede sig i bronzemedaljer.

Til gengæld er der comeback til den hjemvendte playmaker Andreas Stryger og et første kig på de to nye Lukas Eichwald i bagkæden og Nicklas Petersen på stregen.


Sukker efter pokaler

Traditionsklubben fra det sydlige Fyn har mange titler på cv'et, omend den seneste efterhånden ligger en del år tilbage efter en turbulent periode for knap en halv snes år siden, hvor klubben gik konkurs.

Men nu er "de gulklædte" tilbage i fuld vigør og var senest i foråret kun sekunder fra det danske mesterskab, der som bekendt i stedet gik til Aalborg.

- Vi tager kampen meget seriøs. Pokalturneringen har høj prioritet, og målsætningen er en plads i Final-4, siger sportschef i GOG, Torsten Laen.

- Jeg ved, at Nicolej (Krickau, GOG's cheftræner, red.) har studeret TSØ på video, så vi er godt forberedt til opgøret, siger sportschefen.

Der bliver ikke noget gensyn med den tidligere HMH'er Jeppe Cieslak, der ligesom Lauritz Legér har behov for pausen efter VM.

Men to af de syv GOG-spillere fra VM-slutrunden er dog med i Maribo. Målmand Svend Rughave (fordi Søren Haagen er skadet) og højre fløj Anton Filtenborg.


Nyd kampen

- Vi har glædet os til at spille mod GOG, og vi skal huske at nyde sådan en kamp, når et af de store hold kommer herned, siger Nick Szwiec.

Dommerduoen Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen fløjter op i Maribo-Hallen kl. 20:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce