cookie-og-privatlivspolitik
En mindre gruppe AaB-fans udvandrede fra onsdagens pokalfinale.
En mindre gruppe AaB-fans udvandrede fra onsdagens pokalfinale.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Sport

AaB-tilhængere undrer sig over politiets behandling

Politiets håndtering af de AaB-fans, der forlod pokalfinalen, var unødvendig, lyder det fra fanklub.
02. juli 2020 kl. 18:16 Af Ritzau

Annonce

- Det var - set fra vores side - en helt unødvendig handling.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra AaB Support Club (ASC), superligaklubbens officielle fanklub, om den behandling, enkelte af klubbens fans fik af politiet, efter at de havde forladt onsdagens pokalfinale i forbindelse med en kampafbrydelse i første halvleg.

De udvandrede fans blev uden for stadion i Esbjerg frihedsberøvet og placeret på jorden i et såkaldt "futtog".

- Enkelte fik også politiets mere håndfaste metoder at føle, og stavene var i brug, lyder det i pressemeddelelsen, der er en slags redegørelse af forløbet set med fanklubbens øjne.

- Vi er nødt til på det skarpeste at tage afstand fra den magtanvendelse, vi overværede. Vi er af den klare opfattelse, at anvendelsen af magt kunne være undgået med rettidig omtanke og dialog.

Ifølge politiet var de udvandrende fans aggressive, samtidig med de nægtede at efterkomme kontrollørernes anvisninger, hvilket førte til tumult.

Politiet valgte derfor at frihedsberøve AaB-fansene. I den forbindelse opstår der igen tumult, og der "anvendes magt, herunder stav", som det lyder i politiets redegørelse.

Angående placeringen af fansene i "futtog" lyder det fra politiet, at det var på fansenes egen opfordring, så de kunne læne sig op ad hinanden, hvilket politiet gav dem lov til.

I forhold til episoden inde på stadion undrer AaB Support Club sig over, at der ikke blev taget hånd om problemerne med de for tæt stående AaB-fans - hvilket var årsagen til kampafbrydelsen - før kampen begyndte.

- Havde man ønsket det, kunne man have taget dialogen før kampen, for der var situationen fuldstændig den samme, lyder det fra ASC.

Inden pokalfinalen blev afbrudt, havde stadionspeakeren i flere omgange bedt folk om at sætte sig på deres angivne pladser. Fanklubben mener, at det var vanskeligt at skulle til at flytte rundt på folk, mens kampen var i gang.

ASC melder sig klar til at gå i dialog med AaB, klubbens kontrollører, fankoordinator, politiet og andre interessenter angående en evaluering af forløbet.

AaB tabte 0-2 til Sønderjyske i pokalfinalen.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce