cookie-og-privatlivspolitik
DIF-formand Niels Nygaard er glad for at have DM-ugen på plads i både 2022 og 2023 i Aalborg, som vil spæde til økonomisk.
DIF-formand Niels Nygaard er glad for at have DM-ugen på plads i både 2022 og 2023 i Aalborg, som vil spæde til økonomisk.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Sport

Aalborg bliver vært for DM-uge i både 2022 og 2023

DM-ugen skal afvikles i 2022 og 2023 i Aalborg, er det blevet besluttet. Det er formelt vedtaget i kommunen.
02. marts 2021 kl. 07:53 Af Ritzau

Aalborg skulle have været vært for den første udgave af DM-ugen i år, men begivenheden blev sidste år udskudt på grund af coronapandemien.

Det nye koncept samler danmarksmesterskaberne i en række sportsgrene i den samme uge. Der er tale om historiens første DM-uge, hvor der skal uddeles over 100 medaljesæt i mere end 25 idrætsgrene.

Udskydelsen af DM-ugen til 2022 skyldes de mange sportsbegivenheder, som løber af stablen i år, og som er udskudt fra sidste år. Det gælder blandt andet EM i fodbold samt OL.

Derfor blev DM-ugen udskudt til 2022, så det hele ikke afvikles samme år. Datoen for DM-ugen er sat til dagene fra 21. juni til 27. juni næste år.

Og Aalborg bliver vært for ikke bare DM-ugen til næste år, men også i 2023.

Annonce

Det har Aalborg Kommunes byråd formelt vedtaget. Desuden vil kommunen bakke værtskabet op med en pose penge, oplyser Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Aalborg har været et naturligt ønske for os som vært for danmarkshistoriens første DM-uge, siger Niels Nygaard til forbundets hjemmeside.

- Vi er derfor glade for, at vi har papir på hinanden, og at Aalborg ikke blot ligger gulv, asfalt og vand til en lang række af DIF-idrættens DM'er, men også bakker økonomisk op, så vi kan udvikle og afholde en sportsfest, siger han.

Programmet for DM-ugen ligger ikke endeligt fast, men der forventes deltagelse fra omkring 25 af DIF's specialforbund herunder atletik, tennis og en række kampsportsdiscipliner.

Et af de mere populære danmarksmesterskaber forventes at blive landevejscykling for mænd.

Annonce

Få dage efter DM-ugens afslutning skydes Tour de France i gang i Danmark, og her vil man finde ud af, hvem der skal køre i dannebrogstrøjen under verdens største etapeløb.

Martin Elleberg Petersen, direktør i Danmarks Cykle Union (DCU) ser frem til en rute med start og mål i midten af Aalborg.

- At deltage i så stort et idrætsevent ser vi også som et udstillingsvindue for dansk cykling, og vi er ikke i tvivl om, at DM-ugen i Aalborg bliver en succes.

- Værtsbyen har jo tidligere lagt asfalt til store cykelløb, og med Tour de France-starten umiddelbart efter DM-ugens afslutning, så glæder vi os især til at kåre en ny danmarksmester i landevejscykling, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE