cookie-og-privatlivspolitik
Daniel Wagner kan berette, at det har været hårdt mentalt i en tid med usikkerhed efter sidste års udskydelse af para-OL.
Daniel Wagner kan berette, at det har været hårdt mentalt i en tid med usikkerhed efter sidste års udskydelse af para-OL.
Foto: Christopher Pike/Reuters

Sport

Atleter genfinder motivationen et halvt år før para-OL

Udskydelsen af de paralympiske lege på grund af corona skabte udfordringer for de danske atleter i 2020.
23. februar 2021 kl. 08:17 Af Ritzau

Annonce

Med et halvt år til de paralympiske lege er de danske atleter i fuld gang med at forberede sig. Para-OL i Tokyo skydes i gang med en åbningsceremoni 24. august 2021.

Præcis ligesom OL blev para-OL udskudt et helt år, og det har givet udfordringer med at bevare motivationen, forklarer atleterne i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Det har været hårdt mentalt for mig, at PL er blevet udskudt, og derfor har jeg også kæmpet en del med motivationen. Nu, når der er et halvt år til PL, er det kommet så tæt på, at motivationen er kommet tilbage igen.

- Det er vigtigt i forhold til at kunne give den fuld gas til træningen hver dag og forberede sig bedst muligt til Tokyo, siger atletikudøveren Daniel Wagner.

Ved para-OL i Rio i 2016 hentede Wagner en sølv- og bronzemedalje i henholdsvis 100 meter løb og længdespring.

Annonce

Taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing har i det forgangne år i perioder trænet i en carport og online via Zoom.

- Med et halvt år til PL begynder jeg nu at mærke spændingen over, at noget stort skal ske. Corona gør det selvfølgelig svært at planlægge forløbet.

- Men Bjarne (Gjessings træner, red.) og jeg får det bedste ud af det, og vi har en plan B-forberedelse med opsatte hjemmetræningskampe, siger Lisa Kjær Gjessing.

42-årige Lisa Kjær Gjessing, der også dyrkede taekwondo, før hun fik amputeret sin underarm på grund af kræft, skal deltage ved PL for første gang. Taekwondo har ikke tidligere været på PL-programmet.

Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for den danske para-delegation, er imponeret over atleternes tilgang.

Annonce

- Både de atleter, der allerede har kvalificeret sig, men især også de mange atleter for hvem billetten ikke er i hus endnu, siger Nicklas Bjaaland.

DIF forventer, at Danmark kan stille til start med 23-28 atleter i ti forskellige sportsgrene ved para-OL. Indtil nu har Danmark sikret sig 22 kvotepladser - heriblandt 12 pladser til landsholdet i kørestolsrugby.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE