cookie-og-privatlivspolitik
Den olympiske mester Viktor Axelsen er Danmarks med afstand bedste bud på en topplacering ved denne uges sæsonfinaler på Bali. (Arkivfoto)
Den olympiske mester Viktor Axelsen er Danmarks med afstand bedste bud på en topplacering ved denne uges sæsonfinaler på Bali. (Arkivfoto)
Foto: Indonesian Badminton Association/Ritzau Scanpix

Sport

Danskerdyst åbner hård dansk sæsonfinale på Bali

Danmark er pænt repræsenteret ved sæsonfinalerne, men kun Viktor Axelsen ligner på forhånd en titelkandidat.
30. november 2021 kl. 17:58 Af Ritzau

Danmark er repræsenteret i fire af de fem kategorier ved sæsonfinalen i badminton, men overvejende uheldig puljelodtrækning har drænet nogle af de danske forhåbninger.

Kun mixeddoublen med Mathias Christiansen og Alexandra Bøje blev tilsmilet af held ved tirsdagens lodtrækning, og med parrets flotte formkurve de seneste måneder kan en semifinaleplads være inden for rækkevidde.

I herresingle er Viktor Axelsen selvsagt blandt favoritterne, men lodtrækningen har ikke været god ved hverken ham ellers landsmanden Rasmus Gemke. De to danskere mødes i første kamp.

- Viktor og Rasmus' pulje er hård med Kento Momota, og jeg er selvfølgelig også ærgerlig over, at når vi har to med, at de så lander i samme pulje, siger landstræner Kenneth Jonassen.

- Der er ingen tvivl, om at Viktor og Momota er kæmpe favoritter til at gå videre fra puljen.

Annonce

Trods fravær af flere store profiler er unge Line Christophersen med i en rolle som klar underdog, og herredoublen med Anders Skaarup og Kim Astrup er havnet i en sand dynamitpulje med tre voldsomt stærke par.

- Anders og Kim skal have den positive kasket på og acceptere, at de skal møde verdensklassemodstandere i hver eneste kamp. Og ender de i en semifinale, så er det dælme flot, siger Jonassen.

Den tidligere topspiller Carsten Mogensen, som nu fra tid til anden agerer ekspert på TV2 Sport, ser heller ikke lyst på de danske mulighed ud over Axelsen.

- Det ser svært ud. Vi er udfordret i de andre kategorier. Vi er med. Så langt så godt. Og så har man chancen, vil nogen sige, hvilket jo er rigtigt nok. Men de skal spille godt og måske endda overpræstere her og der, siger han.

- Der er mange ting, som skal flaske sig, for at vi får noget sjovt med fra de andre kategorier (end herresingle).

Annonce

Her ser han til gengæld også gode muligheder for Axelsen trods den svære lodtrækning.

- Det er lidt lige meget for ham, om han bliver etter eller toer i puljen. Det vigtigste for ham bliver at komme videre fra puljen med så meget krudt i tanken som overhovedet muligt til semifinalerne, siger han.

Axelsen har netop vippet Kento Momota af pinden som etter på verdensranglisten for første gang i flere år.

Selv om det ikke gør nogen reel forskel at være etter eller toer, når der trækkes lod til turneringer, så gør det noget ved selvforståelsen. Det siger Carsten Mogensen, som selv har toppet verdensranglisten i herredouble.

- Når man går ind og kigger på ranglisten og ser sit eget navn som nummer et, så er det jo et kæmpe skulderklap til en selv. Der er ingen tvivl om, at det er noget, han har gået efter, siger Mogensen, som tilføjer en anekdote fra sit eget hjem.

Annonce

- Min egen lille dreng på seks år siger tit til mig: "far, du har jo været nummer et i verden. Det er jo helt vildt farmand."

- Det viser meget godt, hvor stort det er for alle at kunne sige, man har været nummer et. Det betyder virkelig meget.

Alle danske spillere er i aktion fra onsdag. I alle kategorier er der to grupper á fire spillere, hvorfra de to bedste fra hver gruppe går til semifinalerne.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE