cookie-og-privatlivspolitik
Flemming Østergaard, der er tidligere bestyrelsesformand i FCK, var på plads på tribunen til superligakampen mellem FC Midtjylland og FC København tidligere i november. I Herning føler han sig velkommen, men det føler han sig ikke i Parken under den nuværende ledelse i københavnerklubben.
Flemming Østergaard, der er tidligere bestyrelsesformand i FCK, var på plads på tribunen til superligakampen mellem FC Midtjylland og FC København tidligere i november. I Herning føler han sig velkommen, men det føler han sig ikke i Parken under den nuværende ledelse i københavnerklubben.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Sport

Don Ø: FCK behandler Solbakken med manglende respekt

Tidligere FCK-boss Flemming Østergaard er ked af, hvordan Ståle Solbakken behandles af den nuværende ledelse.
23. november 2020 kl. 16:16 Af Ritzau

Annonce

FC Københavns nuværende bestyrelse og ledelse behandler ikke Ståle Solbakken med den respekt, han fortjener.

Det mener den tidligere FCK-boss Flemming Østergaard, der søndag aften så Solbakkens interview i tv-programmet Onside på TV3+.

Her fortalte Solbakken, at han var blevet fyret over telefonen af formand Bo Rygaard.

Flemming Østergaard, der var direktør og bestyrelsesformand i FCK fra 1997 til 2010 og ansatte Solbakken som cheftræner i 2006, skrev mandag et indlæg på Facebook som støtte til Solbakken.

- Interviewet med Ståle i tv har gjort et stort indtryk på alle - og jeg har fået hundredvis af mails, sms'er og telefoniske samtaler, hvor folk, fans og erhvervsfolk ønsker at høre mine synspunkter og meninger om interviewet.

- Jeg er enig med Ståle i hans synspunkter om manglende respekt om en person, der som Ståle har betydet så meget for FCK. Man bør ikke blive fyret under en telefonisk samtale, skriver Flemming Østergaard.

Flemming Østergaard - der fik tilnavnet "Don Ø" - oplevede i 2010 at få frataget sit æresmedlemskab i et anbefalet brev.

Det skete efter uoverensstemmelser med rigmændene og investorerne Erik Skjærbæk og Karl Peter Korsgaard Sørensen, som i dag er en del af FCK-bestyrelsen og i oktober var med til at fyre Solbakken.

- Ståles oplevelse om at blive fyret under en telefonsamtale kan jeg genkende, da har jeg haft en lignende oplevelse.

- Mit æresmedlemskab blev taget fra mig. Beskeden fik jeg på min ferie i Sydfrankrig via medierne. Jeg troede, det var aprilsnar. Det var det ikke: Et anbefalet brev lå på posthuset, da jeg kom hjem, skriver han.

Flemming Østergaard uddyber over for Ritzau, at han undrer sig over den måde, han selv og Solbakken er blevet behandlet på.

Han fortæller, at han skal ind i Parken og se FCK spille hjemme mod Randers FC mandag aften i Superligaen, men kun fordi en sponsor har inviteret ham.

- Tror du ikke, det er mærkeligt for mig, at den røde løber er rullet ud, uanset hvilket sted jeg er henne? Uanset om jeg er i FC Midtjylland, Brøndby eller andre steder?

- Jeg sidder sammen med de pågældende klubbers bestyrelse og ser fodbold. Men i Parken og hos det hold, jeg selv har været med til at skabe, er jeg dårligt velkommen.

- Men jeg kommer derinde, og i aften er jeg inviteret af en sponsor, siger Flemming Østergaard.

Han er enig med Solbakken, når nordmanden i søndagens tv-interview efterlyser fodboldfaglige kompetencer i FCK's ledelse og ejerkreds.

- Jeg forstår Ståle, men lad os komme videre. Jeg håber, at bestyrelsen får udvidet og ændret bestyrelsen med personer med fodboldfaglige kompetencer, for faktum er, at den findes ikke i den nuværende bestyrelse, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce