Endnu en CL-succes sender GOG til tops i gruppe D

Lasse Møller (i gult) scorede seks mål for GOG i storsejren over russiske Chekhovskie Medvedi i Champions League. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix

GOG storsejrede over russiske Chekhovskie Medvedi i Champions League-gruppespillet og topper nu gruppe D.

GOG har fået en fremragende start på Champions League med to sikre sejre i de første to kampe.

Søndag eftermiddag gik det ud over russiske Chekhovskie Medvedi, der var på besøg i Danmark. Det russiske hold blev besejret med 38-31.

Sejren betyder, at GOG lægger sig i toppen af gruppe D, hvor de to bedste hold efter gruppespillet avancerer til at spille om en plads i ottendedelsfinalerne.

Efter de første to gruppekampe har GOG fire point foran Dinamo Bucuresti, der har tre point efter to kampe.

Og netop det rumænske hold bliver næste opgave for GOG, der allerede på onsdag skal på besøg i Bukarest og forsøge at udbygge føringen i gruppen.

Det var ikke meget viden, det unge GOG-mandskab havde om Medvedi inden søndagens kamp. Statistikken talte dog for, at danskerne skulle være klar på hård modstand. Medvedi har vundet det russiske mesterskab uafbrudt siden 2002.

Men klar fra start var danskerne - især anført af Søren Haagen. Den 45-årige målmand var en mur, og han havde en redningsprocent på omkring de 70 i kampens indledning.

Det var i høj grad med til at holde gæsterne nede på to scoringer efter ti minutter spil, mens GOG sørgede for at bringe sig på 5-2.

Russerne skruede derfra en smule op for fysikken og fik samtidig mere gang i scoringerne. Men klogt og hurtigt GOG-spil holdt alligevel en fin afstand, og ved pausen var stillingen 20-15 til GOG.

Russerne så ud til at have fundet et højere gear i starten af anden halvleg, hvor de spiste ind på det danske forspring. Tættest på kom de, da GOG blot var foran med 24-23.

Men så fandt Gudme-holdet, der i anledning af Champions League-kampen havde lånt Jyske Bank Arena i Odense, rytmen igen.

Roligt og sikkert udbyggede de føringen ført an af Lasse Møller og Henrik Tilsted, der hver lavede seks mål i kampen, og grundlagde sejren, der mod slutningen aldrig kom i fare.

- Det viser stil, at vi gik ind og lukkede kampen, som vi gjorde, sagde Lasse Møller efter kampen til DR.

Han har spillet hele karrieren i GOG og er i gang med sin sidste sæson i klubben, inden han til næste sommer skifter til Flensburg.

- Det var en megafed oplevelse. Og at få lov at vinde og vise, at vi er med på det her niveau, gør godt i mit Gudme-hjerte, siger han.