cookie-og-privatlivspolitik
Det er over to måneder siden dette billede er taget i NFC's udekamp mod Næstved. Det var sidste gang NFC - her ved Mathias Gehrt (rød) - var i aktion. I morgen møder NFC HB Køge i en træningskamp på udebane.
Det er over to måneder siden dette billede er taget i NFC's udekamp mod Næstved. Det var sidste gang NFC - her ved Mathias Gehrt (rød) - var i aktion. I morgen møder NFC HB Køge i en træningskamp på udebane.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Eneste test før det bliver alvor

Nykøbing FC tager hele truppen med til Køge - Omklædt hjemmefra.
25. maj 2020 kl. 18:40 Af Thomas Jensen

Annonce

NYKØBING Først måtte de træne i små grupper med maksimalt ti personer og uden fysisk kontakt.

En uges tid senere kunne de træne helt normalt, da restriktionerne blev slækket yderligere, og i morgen skal Nykøbing FC så spille en helt normal kamp, når HB Køge tager imod på Capelli Sport Stadion i Køge til den eneste træningskamp forud for genstarten af 1. division på søndag mod FC Roskilde.

Restriktioner er der dog stadig masser af.

Samtlige spillere er blevet coronatestet, hvor alle var negative, og derudover er der en masser regler, der skal overholdes, for at kampen kan afvikles.

Spillerne skal så vidt muligt ankomme hver for sig. Samlet omklædning og bad efterfølgende bliver der intet af, og i pausen skal spillere og ledere blive på kampbanen, hvor man normalt går i omklædningsrummet for at tage pausesnakken.


Nye rutiner på plads

- Det bliver da meget anderledes, end vi er vant til, men det skal nok gå, siger manager Claus Jensen, der vil bruge morgendagens opgør til at få samtlige nye rutiner på plads i forhold til kampafviklingen, så der ikke er noget som helst, der kommer bag på spillerne, når turneringen starter på søndag.

- Det er en fin mulighed for også at øve os i den del, påpeger Claus Jensen om den omfattende protokol på hele 55 sider, som Divisionsforeningen har udarbejdet til sundhedsmyndighederne, så kampene i Superligaen og 1. division kan genoptages i den kommende weekend.

Det er NFC's eneste træningskamp forud for det, der vel godt kan kaldes premierekampen ovenpå coronakrisen, og Claus Jensen tager hele truppen med til Køge i morgen formiddag, hvor det er aftalt med HB Køge-træner Auri Skarbalius, at der spilles 2x45 minutter med fri udskiftning.


Ser godt ud

- Selvfølgelig skal vi lige ind i kamprytmen igen, men jeg synes, det har set rigtig godt ud til træning i de uger vi har været i gang, fastslår Claus Jensen, der vil tage samtlige spillere i øjesyn, men naturligvis med hensyntagen til turneringskampen mod FC Roskilde på søndag.

Søren Christensen, der havde skadesproblemer, da turneringen blev coronalukket i marts, har trænet fuldt med, men kunstgræsbaner, som kampen i morgen afvikles på, er ikke hans livret, så spilletiden til ham vil sikkert være begrænset.

Derudover skulle samtlige spillere være til disposition.

HB Køge har været på kunstgræsset en enkelt gang i lørdags mod Superligaholdet fra FC Nordsjælland, der i en test over 3 x 45 minutter vandt med 1-0 på et mål sent i kampen, hvor falstringen hos FC Nordsjælland, Mikkel Rygaard, fik raget et rødt kort til sig.

NFC møder HB Køge i morgen kl. 11.00 på Capelli Sport Stadion i Køge, og der er ingen adgang for tilskuere.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce