cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere Brøndby-spiller Paulus Arajuuri bar anførerbindet for Finland i 0-1-nederlaget mod Rusland i fraværet af den normale kaptajn, Tim Sparv.
Den tidligere Brøndby-spiller Paulus Arajuuri bar anførerbindet for Finland i 0-1-nederlaget mod Rusland i fraværet af den normale kaptajn, Tim Sparv.
Foto: Kirill Kudryavtsev/Ritzau Scanpix

Sport

Finsk profil: Annulleret mål tog en masse energi ud af os

Forsvarsspilleren Paulus Arajuuri ærgrer sig over det annullerede mål i 0-1-nederlaget til Rusland ved EM.
16. juni 2021 kl. 21:06 Af Ritzau

Finland kom ned på jorden efter 1-0-sejren over Danmark lørdag, da de tabte med samme cifre til Rusland onsdag.

Matchvinderen fra kampen mod Danmark, Joel Pohjanpalo, havde ellers bolden i nettet mod russerne efter bare fem minutters spil, men målet blev annulleret, da angriberen var offside.

Og det kostede kræfter, mener forsvarsprofilen Paulus Arajuuri.

- Jeg ved ikke, hvor meget Joel var offside, men det var snert. Det handler om de må marginaler, og de var ikke med os denne gang.

- Det giver et stort energiboost, når man scorer. Når man får et mål annulleret, tager det omvendt en masse energi ud af os, siger Arajuuri ifølge Reuters.

Annonce

Den finske landstræner, Markku Kanerva, var overordnet set tilfreds med sit holds offensiv, men han ærgrer sig over skarpheden.

- Desværre var effektiviteten ikke på et højt niveau, og de russiske spillere var gode til at blokere vores skud, siger Kanerva.

Finland har tre point efter to kampe i gruppen, men kan være tvunget til at hente point i sin sidste gruppekamp, hvis holdet skal videre til ottendedelsfinalerne.

Det er mod Belgien i Sankt Petersborg mandag aften.

- Belgien er et af de stærkeste hold i turneringen, så det er en kæmpe udfordring for os. Men holdet har tidligere vist, at de kan spille over niveau og få deres drømme til at gå i opfyldelse, siger Kanerva.

Annonce

Hos Rusland blev den offensive midtbanespiller Aleksej Mirantsjuk matchvinder, og landstræner Stanislav Cherchesov glæder sig over at have fået gang i profilen.

- Som person har han haft brug for at komme ud af sin comfortzone og bevise sig selv i en af verdens bedste ligaer.

- Vi er meget tilfredse med hans udvikling. Vi håber, han bliver en bærende profil for Atalanta i næste sæson, siger Cherchesov med henvisning til Mirantsjuks klubhold.

Rusland mistede undervejs i sejren backen Mário Fernandes, der blev båret fra banen, og frygtede, at han havde beskadiget sin rygsøjle.

Men en undersøgelse har udelukket den mulighed, og Fernandes kan rejse videre med holdet, oplyser Det Russiske Fodboldforbund.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE