cookie-og-privatlivspolitik
Angriberen Sebastian Koch spiller i eftermiddag afskedskamp for Nykøbing FC, der møder Vendsyssel FF hjemme i Lollands Bank Park.
Angriberen Sebastian Koch spiller i eftermiddag afskedskamp for Nykøbing FC, der møder Vendsyssel FF hjemme i Lollands Bank Park.
Foto: Anders Knudsen

Sport

Koch's sidste dag som Bjørn

Nykøbing FC tager afsked med en stor profil i eftermiddag.
04. december 2021 kl. 09:00 Af Thomas Lærke Jensen

NYKØBING Når Nykøbing FC i eftermiddag løber på banen i Lollands Bank Park til årets sidste kamp mod Vendsyssel FF, bliver det samtidig sidste kamp for profilen og Nykøbing-drengen Sebastian Koch, der skifter til Lyngby ved årsskiftet.

Efter 132 kampe/41 mål - inklusiv kampen i eftermiddag - for Nykøbing FC skal angriberen med de hurtige fødder videre i karrieren i jagten på at nå målet om at spille Superliga.

- Det er rigtig vemodigt, at det går på hæld nu, men jeg glæder mig rigtig meget til at komme på banen mod Vendsyssel og få sagt ordentlig farvel til fansene, siger Sebastian Koch, der sad over senest mod Esbjerg med en mindre baglårsskade, men han skulle være klar til sin svanesang i Nykøbing FC i eftermiddag.

Sebastian Koch har været en af de helt store profiler i dette efterår med syv scoringer i 1. division plus to mindeværdige scoringer i pokalsejren over FC København.


FCK-kampen det største

En kamp der står mejslet ind som den største oplevelse i NFC-trøjen.

Annonce

- Det er klart. Det var noget helt specielt, som jeg altid vil huske tilbage på, men generelt synes jeg, vi har præsteret et rigtig godt efterår, lyder det fra Sebastian Koch, der på nær et enkelt udlejningsophold i B.93 i foråret 2019 altid har spillet i den mørkeblå trøje.

Efter hjemkosten fra B.93 tog karrieren fart.

- Det var rigtig vigtigt for min udvikling, og så har fast spilletid også været den altafgørende grund til, at jeg har udviklet mig, siger Sebastian Koch, der altså straks i det nye år skal møde inden på Lyngbys træningsanlæg i stedet for at tage turen til Østre Allé i Nykøbing.

- Det glæder jeg mig også til og håber at kunne spille Lyngby tilbage i Superligaen, for der kunne jeg også rigtig godt tænke mig at spille, siger Sebastian Koch, men han understreger.

- Lige nu handler det udelukkende om at få NFC til at slutte i top-6.

Annonce

Han afviser ikke at vende tilbage til Nykøbing.

- Bestemt ikke. Det kunne være sjovt at slutte karrieren her, siger den 25-årige angriber.


Lokal knægt

Cheftræner Claus Jensen griner med det ene øje og græder med det andet, når han i eftermiddag skal se Sebastian Koch i NFC-trøjen for sidste gang.

- Han er jo en af vores egne drenge, så selvfølgelig er det vemodigt, men det viser også bare, at vi kan udvikle spillere til et højere niveau, og det skal vi være stolte over, og så er jeg især stolt over, at Koch har vist den loyalitet over for klubben det seneste halve år, selv om han godt vidste, at det snart var slut.

- Det siger bare noget om, hvor professionel han er, og det var jeg sådan set heller ikke tvivl om, siger Claus Jensen.

Annonce

Eftermiddagens afskedskamp er samtidig en gylden mulighed for at gå på vinterferie med god samvittighed, og NFC kan skabe et solidt forspring på fem point ned til syvendepladsen, hvis HB Køge taber til Lyngby.

- Det går vi selvfølgelig efter, men generelt er tabellen ikke det, vi kigger mest på lige nu, lyder det afslutningsvis fra Claus Jensen, der har alle mand klar til kamp i eftermiddag med kampstart i Lollands Bank Park kl. 14:00.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE