cookie-og-privatlivspolitik
En cool Claes Jørgensen omsætter sikkert et straffespark, da han spillede i Lolland-Falster Alliancen.
En cool Claes Jørgensen omsætter sikkert et straffespark, da han spillede i Lolland-Falster Alliancen.
Foto: Kim Agersten, Polfoto

Sport

NFC med i forsøgsprojekt

Uafgjorte U/17-kampe skal afgøres i straffesparkskonkurrence.
04. juli 2020 kl. 13:10 Af Torben Mølgard

Annonce

NYKØBING - Jo, vi kommer da nok til at træne lidt mere straffespark.

Sådan lyder det fra Nykøbing FC's cheftræner for U/17 Divisionsholdet, Lars Kok, som svar på det nye tiltag, der i den kommende sæson gælder for de to bedste U/17-rækker.

Her er det nemlig slut med at spille uafgjort. Slutter en kamp uden vinder efter 90 minutter, skal den afgøres via en straffesparkskonkurrence, som man kender fra pokalturneringen.

- Jeg synes, det er et spændende tiltag, hvor vi får testet den mentale tilstand hos spillerne, siger Lars Kok om ændringen der giver et ekstra point til vinderen, mens taberen beholder det ene point.

- Vi kan sagtens træne straffespark, men vi kan ikke træne det pres, du er under, når der er noget på spil, tilføjer han.

- Der sker et eller andet med kroppen i disse afgørende situationer, som det er vigtigt at teste, siger NFC-træneren.

Det er Dansk Boldspil-Unions talentudvalg ved talentudviklingschef Flemming Berg, der står bag ideen om afgørelser på straffespark.

- Disciplinen straffesparkskonkurrence og straffesparket i almindelighed er omgivet af spænding og dramatik. Derfor er det så kompliceret at træne under ikke konkurrence-lignende forhold, siger Flemming Berg.

- Med dette spændende og banebrydende tiltag får vi mulighed for at uddanne de danske U/17-spillere i evnen til at sparke et straffespark, tilføjer han.

Det danske lanshold kiksede mod Kroatien ved VM-ottendedelsfinalen i 2018, og i fjor røg FC København ud af Champions League-kvalifikationen på samme konto, lyder andre argumenter for at indføre den ultimative afgørelse.

- Den er nu lidt søgt, men lad det nu ligge. Vi er med på at agere prøveballon, siger Lars Kok, der begynder sæsonen i U/17 Divisionen med en hjemmekamp mod FC Roskilde 15. august.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce