cookie-og-privatlivspolitik
Julian Nagelsmann skal i en af sine sidste opgaver som cheftræner for RB Leipzig forsøge at skaffe klubben det første store trofæ.
Julian Nagelsmann skal i en af sine sidste opgaver som cheftræner for RB Leipzig forsøge at skaffe klubben det første store trofæ.
Foto: Ralf Ibing/Ritzau Scanpix

Sport

Nagelsmann skal lukke leipzigkapitel med historisk pokal

Julian Nagelsmann rykker til Bayern München i løbet af sommeren, men han kan efterlade stort aftryk i Leipzig.
12. maj 2021 kl. 07:46 Af Ritzau

Det er blot fem år siden, RB Leipzig rykkede op i Tysklands bedste fodboldrække. Men trods den korte historie på øverste niveau, har klubben nærmest fra første færd ligget med i toppen.

Alligevel er det endnu aldrig blevet til en titel. Bayern München har taget samtlige mesterskaber og tre af fem pokaltitler, mens Yussuf Poulsen og Leipzig har ligget i Bundesligaen.

Torsdag kan cheftræner Julian Nagelsmann derfor skrive historie, hvis han fører holdet til sejr over Borussia Dortmund i den tyske pokalfinale.

Paradoksalt nok er det en af hans sidste opgaver for klubben, da han fra sommer skal stå i spidsen for netop Bayern München.

Statistikken taler dog imod Leipzig. I de to holds seneste syv møder er Dortmund ubesejret. Nagelsmann har samtidig i sine 11 kampe mod ruhrklubben som træner for enten Hoffenheim eller Leipzig kun slået Dortmund én gang.

Annonce

Det gør dog kun motivationen hos den afgående leipzigtræner større.

- Det er ved at være på tide. I Berlin (hvor finalen spilles, red.) har vi endelig muligheden for at ændre på det, siger Nagelsmann ifølge AFP.

Ved sin ansættelse i Leipzig i 2019, sagde Nagelsmann, at han ville skaffe sølvtøj til klubben.

Nu har den blot 33-årige leipzigtræner på falderebet muligheden for at indfri målsætningen og samtidig blive den yngste træner nogensinde til at vinde titlen.

Det store spørgsmålstegn inden kampen er, om Dortmunds målmager Erling Haaland er klar igen efter skade.

Annonce

Han er tilbage på træningsbanen, men om han er helt fit, vides ikke. Hans tilstedeværelse på banen kan gøre en forskel i kampen. Dog har leipzigdefensiven øjnene stift rettet mod drømmen.

- Selv om Haaland kommer til at spille, så vil jeg give os selv gode vinderchancer i finalen, siger holdets forsvarsspiller Lukas Klostermann.

Mens Dortmund stadig kæmper for fjerdepladsen i ligaen og dermed Champions League-deltagelse i næste sæson, så er Leipzig på andenpladsen allerede sikret CL-deltagelse.

Der resterer to spillerunder af Bundesligaen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE