cookie-og-privatlivspolitik
August Klostergaard (17), der her er i aktion i træningskampen mod FC Roskilde, er en af de unge talenter, der skal hjælpe Nykøbing FC højere op i licens-hierarkiet.
August Klostergaard (17), der her er i aktion i træningskampen mod FC Roskilde, er en af de unge talenter, der skal hjælpe Nykøbing FC højere op i licens-hierarkiet.
Foto: Ingrid Riis

Sport

Nykøbing FC håber på to stjerner

Det lokale fodboldflagskib vil højere op i DBU's ungdomshierarki.
14. februar 2020 kl. 18:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Det er efterhånden mange år siden, at Nykøbing FC eller det tidligere Lolland-Falster Alliancen havde hold med i begge de landsdækkende U/17- og U/19-rækker i fodbold.

Men det kan blive en realitet i næste sæson på næstøverste niveau i Divisionen.

Nykøbing FC håber at få tildelt det nødvendige minimumskrav om to stjerner, når klubben om et par uger afleverer sin licensansøgning til Dansk Boldspil-Unions eliteungdomsgruppe.

DBU introducerede sidste år et nyt detaljeret licenssystem for ungdom, hvor 40 klubber blev vurderet fra maksimalt fem stjerner som det ypperste til bunden af hierarkiet, hvor de lavest rangerede klubber kun fik én stjerne.


NFC fik sidst 1,5 stjerner

Nykøbing FC måtte i fjor nøjes med 1,5 stjerner og havnede dermed i tredje lag, hvor klubberne kun kan deltage i lokale ungdomsrækker.

Toppen af kransekagen udgøres primært af Superliga-klubber anført af FC København og FC Nordsjælland, der begge scorede point til 4,5 stjerner.

- Vi tror på, at vi kan rykke op i feltet med to stjerner, siger teknisk chef med ansvar for ungdomsfodbolden i Nykøbing FC, Jan Michaelsen.

- Vi har udviklet os på en række forskellige parametre, som bør give flere point, end vi fik sidste gang, siger den tidligere landsholdsspiller.


Spillestilen

Det handler blandt andet om en gennemgående rød tråd i spillestilen, scouting og samarbejdsklubber samt mødestruktur for de unge spillere i et bedre miljø.

- Vi har investeret meget i ungdomsafdelingen, og det handler selvfølgelig om på sigt, at vi skal være i stand til at udvikle spillere til vores førstehold, siger Jan Michaelsen.

Han understreger samtidig, at skulle det ikke lykkes at slippe gennem nåleøjet hos DBU i denne omgang, så går arbejdet videre med at score point nok til næste ansøgning.

Hvis Nykøbing FC bliver tildelt de påkrævede to stjerner, ligger vejen banet for klubbens U/19- og U/17-hold til at træde et skridt op i ungdomshierarkiet allerede fra næste sæson.

Begge hold har i efteråret leveret fine resultater. U/19-holdet vandt sin række, men U/17-holdet blev nummer to.


Udfordringer

- Vi ved godt, at de to hold i givet fald bliver udfordret af dygtigere modstandere, men det er også en del af læreprocessen for de unge spillere, medgiver Jan Michaelsen.

Han glæder sig ligeledes over en generel positiv udvikling på Nykøbing FC's yngste ungdomshold fra U/13- til U/15-gruppen, hvor der bliver trænet bedre og mere intensivt.

DBU's eliteungdomsgruppe kigger ansøgninger grundigt igennem, inden klubberne får besked om antal tildelte stjerner medio april.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce