Annonce
Sport

Rune føler sig hjemme blandt verdenstoppen ved Australian Open

18-årige Holger Rune er blandt de yngste og lavest rangerede spillere i herrernes singlerække ved Australian Open. (Arkivfoto) Foto: Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix

18-årige Holger Rune er fyldt med selvtillid før Australian Open-debut efter stærk sidste sæson.

Smilet er bredt og overskuddet stort hos den 18-årige tennisspiller Holger Rune, der de seneste dage har boet og trænet i Melbourne forud for Australian Open.

For selv om danskeren mandag debuterer som seniorspiller ved grand slam-turneringen som en af de yngste og lavest rangerede i feltet, så træder han alligevel ind på en af tennissportens største scener med følelsen af at høre hjemme.

Det skyldes ikke mindst en stærk sidste sæson, hvor teenageren skød op ad verdensranglisten i raketfart og gik fra nummer 473 til nummer 103 på et år.

- Det betyder vanvittigt meget mentalt. Det giver noget selvtillid og lidt mere ro, at man nu kan sige, at man er deroppe blandt nogle af de bedste spillere i verden, siger Holger Rune lørdag.

- Jeg har i et stykke tid følt, at jeg hører hjemme der, men før man er der, kan man jo ikke rigtig sige, at man hører hjemme.

Netop pladsen på verdensranglisten betyder, at danskeren i denne sæson udelukkende koncentrerer sig om at spille på mændenes ATP Tour, der er det højeste niveau.

For første gang i karrieren har Rune heller ikke skullet kvalificere sig til en grand slam-turnering, og derfor kunne han med ro i maven i slutningen af december tage til Australien for at deltage i et par opvarmningsturneringer.

Det har været godt givet ud, siger han, selv om det blev til et par nederlag undervejs.

- Jeg synes egentlig, min optakt har været god. Jeg spillede i Adelaide i to uger og vandt to kampe og tabte to, men jeg fik samtidig trænet godt, og jeg føler mig i god form.

- Jeg har det rigtig godt i kroppen, jeg bevæger mig godt og jeg er mentalt afslappet, så nu glæder jeg mig bare til at komme i gang og gøre mit bedste, siger han.

Danskeren fortæller, at han forud for Australian Open har haft særligt fokus på at forbedre fysikken sammen med træner Lars Christensen, så han kan holde til de længere kampe ved grand slam-turneringen.

Ikke mindst efter at han ved sidste års US Open kæmpede med krampe, da han blev slået ud af verdensetter Novak Djokovic i første runde.

- Det er jo bedst af fem set nu, og det har jeg kun prøvet en gang mod Djokovic, hvor det godt kunne være gået bedre fysisk.

- Så vi har arbejdet meget på, hvordan jeg blandt andet skal blive bedre til at spare kræfterne mellem pointene og så give den fuld gas, når spillet er i gang.

På den mentale front har Holger Rune og hans træner især arbejdet med, at teenageren ikke skal blive for tynget, når tingene ikke går hans vej.

- Vi snakker om det til træning og specielt inden kampe, hvordan jeg skal gå ind og opføre mig, og hvad man siger på banen.

- Det kan for eksempel være at tage sig selv i ikke at blive for sur nogle gange. Efter et point kan man jo godt have lyst til at reagere, men ikke gøre det alligevel.

18-årige Holger Rune skal i første runde af Australian Open op imod sydkoreaneren Kwon Soonwoo, der er nummer 53 i verden.

Kampen skal spilles mandag lokal tid på et endnu ukendt tidspunkt.

Hvis Rune vinder, så venter vinderen af opgøret mellem canadieren Denis Shapovalov, der er seedet som nummer 14, og serberen Laslo Djere.

  • TENNIS-ATP-NEXTGEN-ITA
    18-årige Holger Rune er blandt de yngste og lavest rangerede spillere i herrernes singlerække ved Australian Open. (Arkivfoto) Foto: Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Annonce
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet