cookie-og-privatlivspolitik
Dione Housheer og NFH er seedet, når de træder ind i tredje kvalifikationsrunde i European League.
Dione Housheer og NFH er seedet, når de træder ind i tredje kvalifikationsrunde i European League.
Foto: Jan Knudsen

Sport

Seedet til plads i gruppespillet

NFH træder først ind i tredje kvalifikationsrunde i Women's European League.




25. juli 2020 kl. 13:00 Af Torben Mølgaard

Annonce

NYKØBING Det europæiske håndboldforbund, EHF, har nu offentliggjort deltagerantal og spilleplan for den nyetablerede European League, der afløser EHF Cup'en og ligger niveauet under Champions League.

Nykøbing F. Håndboldklub, NFH, erhvervede som bekendt adgangskort til turneringen efter afbud fra kvartetten København, Silkeborg-Voel, Aarhus United og Randers, hvorfor en niendeplads i Håndboldligaen pludselig og uventet rakte til europæisk billet.


34 hold tilmeldt

34 hold er tilmeldt turneringen. Fire hold er kvalificeret direkte til gruppespillet, der består af 16 hold. Det er Herning-Ikast, Siofok (Ungarn), Minaur Baia Mare (Rumænien) og HC Lada (Rusland).

De restende 30 hold skal igennem kvalifikationskampe.

NFH træder først ind i turneringen i tredje og sidste kvalifikationsrunde - som i fjor - og denne gang er faltringerne seedet som nummer ti blandt de 12 forhåndsfavoritter på papiret.

- Det glæder mig at vi har opnået en seedningsplads, fordi det alt andet lige øger vores muligheder for komme videre til gruppespillet, som er målet, siger NFH-cheftræner Jakob Larsen.


Tidligere meritter

- Det er flot, at vi kan blive seedet, når vi kommer fra en niendeplads i Ligaen. Det må hænge sammen med vores tidligere Europa Cup-resultater og måske Danmarks høje placering på EHF-klubranglisten, siger Jakob Larsen

- Når jeg kigger på potentielle modstandere, vurderer jeg, at vi i alle tilfælde har en realistisk chance for at vinde sammenlagt over to kampe, tilføjer NFH-træneren, der håber, at de mange nye spillere på holdet er rystet godt sammen, når Europa Cup-kampene kommer midt i november.

På grund af det lave deltagerantal spilles ingen kampe i første kvalifikationsrunde, mens 12 hold i anden runde kæmper om de sidste seks pladser i tredje og sidste runde.

Her finder man bl.a. den tidligere storklub Hypo Niederösterreich fra Østrig, Tertnes fra Norge, Kuban fra Rusland og Thüringer HC fra Tyskland, hvor kun de to førstnævnte er seedede.

Blandt de 12 hold finder man også Lugi fra Sverige og Iuventa Michalovce fra Slovakiet. Begge klubber har NFH tidligere har mødt i EHF Cup'en.

Tirsdag i næste uge er der lodtrækning til 2. runde, der har kampdage 10. og 11. oktober samt 17. og 18. oktober. Derefter er der lodtrækning til 3. runde tirsdag 20. oktober


12 seedede hold

Her er NFH som nævnt seedet sammen med disse hold: Vaci (Ungarn), Astrakhanochka (Rusland), Viborg HK, Schaeffler (Ungarn), SC Glora Buzau (Rumænien), HC Zvezda (Rusland), Storhamar (Norge), Metzingen (Tyskland), Fleury Lorient (Frankrig), Byåsen (Norge) og Blomberg-Lippe (Tyskland).

De useedede hold, hvorfra NFH's modstander skal findes, udgøres af Nantes (Frankrig), Banik Most (Tjekkiet), Amara Bera Bera (Spanien), H.65 Höör (Sverige), MSK Lublin (Polen) og Kastamonu GSK (Tyrkiet) samt de seks vindere fra anden kvalifikationsrunde.

Kampdagene for tredje runde hedder 14. og 15. november samt 21. og 22. november.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce