cookie-og-privatlivspolitik
Italieneren Filippo Baroncini satte alle rivaler af på de sidste kilometer og kan kalde sig ny U23-verdensmester. De danske ryttere måtte nøjes med beskedne placeringer.
Italieneren Filippo Baroncini satte alle rivaler af på de sidste kilometer og kan kalde sig ny U23-verdensmester. De danske ryttere måtte nøjes med beskedne placeringer.
Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix

Sport

Slukørede danske talenter løb tør i VM-opløbet

Det danske U23-hold var med fremme i finalen, men formåede ikke at blande sig i medaljekampen ved VM.
24. september 2021 kl. 18:24 Af Ritzau

Rytterne gav, hvad de havde. Men holdet manglede lige det sidste og må rejse hjem fra VM med et lidt skuffende facit.

Sådan sammenfatter de danske U23-cykelryttere fredagens landevejsløb ved VM i Belgien, hvor italieneren Filippo Baroncini kørte alene over stregen og blev ny verdensmester.

Da sølv- og bronzemedaljerne skulle fordeles i en massespurt, var danskerne for langt tilbage, og bedre end Sebastian Kolze Changizis 17.-plads blev det ikke.

- For mig var det fint nok, at vi kom hjem i en spurt, for jeg havde prøvet at spare så meget som muligt på kræfterne undervejs. Jeg er lidt træt af, at det ikke blev til mere end en 17.-plads, siger Changizi.

Den 20-årige ColoQuick-rytter står dog ikke tilbage med en følelse af, at han havde forspildt en chance for et stort resultat.

Annonce

- Jeg kørte med alt, hvad jeg havde og kørte mig helt ud. Der var ikke mere at skyde med, konstaterer han.

På forhånd var det danske hold ikke blandt medaljefavoritterne i VM-løbet.

Men holdet havde sat næsen op efter minimum én rytter i top-10, og det samlede udbytte er lige i underkanten, mener Mathias Larsen, der også var synlig på sidste omgang i målbyen Leuven.

- Jeg er lidt skuffet over, at vi ikke fik en bedre placering, men det var en superhård finale. Jeg prøvede at stikke af på den sidste bakke og håbede lidt på, at det ville knække nede bagved. Det strøg jeg min tændstik på.

- Jeg ville rigtig gerne have hjulpet Changizi noget mere, men havde krampe til sidst, og det er jeg lidt ked af. Det er ikke noget tilfredsstillende resultat, men jeg gjorde, hvad jeg kunne, siger Mathias Larsen.

Annonce

VM fortsætter lørdag, hvor først pigejuniorerne og derefter elitekvinderne skal finde verdensmester.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE