cookie-og-privatlivspolitik
Sideløbende med sine nye roller i dansk ishockey fortsætter Jens Nielsen (til højre) som assistent for A-landstræner Heinz Ehlers.
Sideløbende med sine nye roller i dansk ishockey fortsætter Jens Nielsen (til højre) som assistent for A-landstræner Heinz Ehlers.
Foto: Gints Ivuskans/Ritzau Scanpix

Sport

Tidligere storspiller skal løfte danske ishockeytalenter

Jens Nielsen bliver sportskonsulent i ishockeyunionen og afløser næste år Olaf Eller som U20-landstræner.
22. oktober 2021 kl. 17:24 Af Ritzau

Den mangeårige landsholdsprofil Jens Nielsen bliver dansk ishockeys nye stærke mand i talentudviklingen.

Danmarks Ishockey Union oplyser, at man har ansat 51-årige Nielsen på fuld tid som sportskonsulent. Nielsen fortsætter samtidig i sin nuværende rolle som assistent for landstræner Heinz Ehlers.

Jobbeskrivelsen som sportskonsulent indebærer blandt andet, at han skal være med til at udvikle træningsmiljøerne i klubberne.

Fra og med den kommende sæson overtager han også ansvaret for det danske U20-landshold. Det job har den nuværende U20-landstræner, Olaf Eller, siddet på siden 2013.

- Jens Nielsen er en enorm ressource, som vi i Danmarks Ishockey Union kun har positive oplevelser med, siden han blev ansat som assisterende træner for seniorlandsholdet, siger unionens direktør, Ulrik Larsen, i en pressemeddelelse.

Annonce

- Jens er meget dygtig på det tekniske område, men er samtidig en fremragende analytiker og nyder stor respekt hos spillerne.

Jens Nielsen var som aktiv spiller et af dansk ishockeys største navne med en succesfuld karriere i den svenske liga og på det danske landshold gennem to årtier.

Han fik landsholdsdebut som blot 17-årig ved C-VM i Danmark i 1987. 20 år senere spillede han sin 17. og sidste VM-turnering. Da var Danmark for længst blevet A-nation.

Efter karrierestoppet har han haft trænerroller i Danmark, Sverige og Schweiz og er altså nu assistent på det danske A-landshold, som i august kvalificerede sig til OL for første gang.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE