cookie-og-privatlivspolitik

Sport

USA fortsætter dominansen på Ryder Cups første dag

USA fører 6-2 over Europa, efter at det også blev til amerikansk dominans i sidste golfdueller på åbningsdag.
25. september 2021 kl. 02:32 Af Ritzau

USA er kommet flyvende fra start ved årets Ryder Cup, der spilles på banen Whistling Straits i den amerikanske delstat Wisconsin.

Natten til lørdag dansk tid udbyggede amerikanerne således holdets føring over Europa til 6-2 takket være endnu en stærk præstation i åbningsdagens fire fourballkampe.

USA, der kan bryste sig af at have 9 af verdens 11 bedste spillere på holdet, gik ind til fourballrunden med en føring på 3-1.

Og den blev hurtigt udbygget af verdens nummer to, Dustin Johnson, og den nykårede OL-vinder, Xander Schauffele, der aldrig var bagud i den første fourballdyst mod Europas Paul Casey og Bernd Wiesberger.

I andet opgør lignede det også længe en amerikansk sejr til Bryson DeChambeau og Scottie Scheffler, indtil Tyrrell Hatton med en birdie på hul 18 sikrede uafgjort for Europa.

Annonce

USA svarede dog hurtigt tilbage, da Tony Finau og Harris English vandt komfortabelt over Rory McIlroy og Shane Lowry.

Justin Thomas og Patrick Cantlay sluttede af med at spille uafgjort mod engelske Tommy Fleetwood og norske Viktor Hovland, og dermed sikrede USA sig altså igen tre point mod Europas ene - præcis lige som i åbningsdagens fire foursomes.

Der er 28 point at spille om i Ryder Cup. USA skal op på 14,5 point for at vinde, mens Europa som forsvarende mester kan nøjes med 14 og uafgjort for at holde fast i trofæet.

Der spilles hulspil ved den prestigefyldte golfturnering. Ryder Cup blev fredag eftermiddag dansk tid sat i gang med fire foursomes. Her kæmpede USA og Europa mod hinanden to og to. I foursomes har hver duo én bold, som de to spillere skiftes til at slå til.

I fourballs kæmper holdene også mod hinanden to og to, men modsat i foursomes så har hver spiller en bold. Den, der bruger færrest slag, vinder hullet for sit hold.

Annonce

Der gives et point for en sejr og et halvt point for en uafgjort.

Lørdag skal der igen spilles fire foursomes og fire fourballs, inden der er 12 singler på programmet søndag. I single kæmper spillerne mod hinanden en mod en. Det er stadig hulspil.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE