cookie-og-privatlivspolitik
En kvinde holder tidligere på sommeren en plakat op under en demonstration foran den republikanske flertalsleder, Mitch McConnells hus. Med krav om, at politikerne forlænger de krisepakker, der blev vedtaget ved starten af coronapandemien.
En kvinde holder tidligere på sommeren en plakat op under en demonstration foran den republikanske flertalsleder, Mitch McConnells hus. Med krav om, at politikerne forlænger de krisepakker, der blev vedtaget ved starten af coronapandemien.
Foto: Jonathan Ernst/Reuters

Udland

837.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge

Danske økonomer ser både negative og positive takter i nye tal for tilmeldte arbejdsløse i USA.
01. oktober 2020 kl. 14:46 Af Ritzau

Annonce

837.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er lidt færre end de 850.000, som et panel af økonomer på forhånd havde ventet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Men det understreger, at USA fortsat er midt i et økonomisk tilbageslag som følge af coronakrisen.

Ugen forinden søgte 873.000 om arbejdsløshedsunderstøttelse.

- Genopretningen af det amerikanske arbejdsmarked går i øjeblikket i et lavt gear. Her et halvt år efter, at pandemien ramte amerikansk økonomi, er der fortsat vanvittigt mange amerikanere, som søger arbejdsløshedsunderstøttelse, konstaterer økonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv.

Selv under de værste uger under finanskrisen for mere end et årti siden nåede antallet af nytilmeldte ledige ikke over 700.000. Han mener, at der er fare for, at krisen i USA bider sig fast. Det vil være til skade for dansk eksport.

Cheføkonom Allan Sørensen i Dansk Industri mener omvendt, at tallene viser, at det amerikanske arbejdsmarked er i bedring.

- Antallet af nytilmeldte ledige er på det laveste niveau i 28 uger. Det amerikanske arbejdsmarked bevæger sig i den rigtige retning - bare ikke særligt hurtigt, siger han.

Ledigheden toppede i uge 19 på 17,1 procent.

- Ledigheden er blevet halveret, siden den toppede i starten af maj, men ligger dog fortsat på et uhørt højt niveau, siger Allan Sørensen.

I USA's kongres har republikanere og demokrater nu i mange uger ikke kunnet blive enige om at forlænge de krisepakker, der blev vedtaget i foråret for at hjælpe små- og mellemstore virksomheder og folk, der har mistet deres arbejde eller er sendt på orlov

Det vil lægge et stor pres på den nye regering, som kommer til efter valget 3. november, konstaterer økonomer ifølge Reuters, for der skal handling til, hvis der for alvor skal pustes optimisme ind i USA's økonomi og arbejdsmarked.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce