cookie-og-privatlivspolitik
"Det er klart, at en aftale skal være brugbar for alle parter. For hele Storbritannien og for hele EU. Men lad mig tilføje at det er på høje tid, at vi omsætter intentionerne til juridisk tekst", siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, på vej ind til EU-møde om brexit i Luxembourg.
"Det er klart, at en aftale skal være brugbar for alle parter. For hele Storbritannien og for hele EU. Men lad mig tilføje at det er på høje tid, at vi omsætter intentionerne til juridisk tekst", siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, på vej ind til EU-møde om brexit i Luxembourg.
Foto: John Thys/Ritzau Scanpix

Udland

Chefforhandler holder et vindue på klem for brexit-mirakel

Det er på høje tid at omsætte gode intentioner til juridisk tekst, siger EU-brexitforhandler Michel Barnier.
15. oktober 2019 kl. 09:23 Af Ritzau

Annonce

Tiden er ved at løbe ud, men det er stadig muligt at finde en løsning på brexit i denne uge, så Storbritannien kan forlade EU med en aftale 31. oktober.

Det budskab deler flere EU-landes ministre og EU's chefforhandler, Michel Barnier, inden et EU-møde i Luxembourg tirsdag.

- Det er klart, at en aftale skal være brugbar for alle parter. For hele Storbritannien og for hele EU. Men lad mig tilføje at det er på høje tid, at vi omsætter intentionerne til juridisk tekst, siger EU's chefforhandler, Michel Barnier, på vej ind til mødet.

Franskmanden skal tirsdag formiddag orientere EU-landenes udenrigs- og europaministre om de intense forhandlinger med Storbritannien.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, går målrettet efter et brexit 31. oktober - med eller uden aftale - efter at hans forgænger, Theresa May, forgæves forsøgte at få flertal for en aftale, som hun havde indgået med EU.

Det får store økonomiske konsekvenser for særligt Storbritannien, men også for det øvrige EU, hvis det ender med en papirløs skilsmisse.

- Vi kan stadig nå at undgå et aftaleløst brexit. Men så skal vi også bruge denne tid, siger Hollands udenrigsminister, Stef Blok, på vej ind til mødet.

Den danske udenrigsminister, Jeppe Kofod (S), hæfter sig ved, at det er godt, at "briterne har lagt et forslag på bordet".

- Jeg er forsigtig optimist, men jeg er også realist. Lad os se hvad der kan komme i stand i denne uge, siger Kofod.

EU's stats- og regeringschefer mødes senere i denne uge for at tale om brexit.

Her kan de ende med at udskyde skilsmissedatoen igen, som det er sket flere gange tidligere.

Et flertal af de britiske vælgere stemte i sommeren 2016 for brexit. Den afstemning havde tidligere premierminister David Cameron lovet briterne, og han trådte tilbage, da det stod klart, at et flertal ville forlade EU.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce